Kulturmiks IZLOŽBA U MSU-U

Što umjetnici rade na odmoru?

Izložba radova desetak umjetnika koji su tijekom ljeta nastali u Novom Vinodolskom, a među kojima su i skulpture Ivana Kožarića, otvoreni su u NO galeriji Muzeja suvremene umjetnosti pod naslovom 'Umjetnik na odmoru'

Riječ je o radovima nastalim u sklopu istoimenoga projekta koji se održavao tijekom ljeta u Novom Vinodolskom, a uz hrvatske umjetnike Vladu Marteka, Željka Kipkea i Ivana Kožarića, sudjelovali su Attila Csernik i Era Milivojević iz Srbije, Romelo Pervolovici iz Rumunjske, Balint Szombathy, Sandor Pinczehelyi i Janos Sugar iz Mađarske, Radomir Damnjanović Damnjan i Ilija Šoškić iz Italije.

Akciju 'Umjetnik na odmoru' organizirali su tijekom ljeta Institut za istraživanje avangarde, Novi Spa Hotels & resort iz Novog Vinodolskog kao i kolekcija Marinko Sudac.

Povjesničar umjetnosti Branko Fransechi otvorivši izložbu pohvalio je ovaj projekt koji daje novu dinamiku vizualnih umjetnosti koja se temelji na posebnom odnosu kolekcionara i umjetnika. Naglasio je da su na ovogodišnjem ljetnom odmoru umjetnici dobili mogućnost da rade i da se odmaraju, dodavši da se pravi kreativci, nikada ne odmaraju. Istakanuo je da bi takve akcije trebalo nastaviti i iduće godine te možda u njih uključiti muzealce i likovne kritičare.

Na današnjem otvorenju izložbe, izvedeni su i performansi Ere Milivojevića, Balinta Szombathyja i Radomira Damnjanovića Damnjana.

Koncept projekta osmislio je kolekcionar Marinko Sudac, a izložba u MSU ostaje otvorena do 30. rujna.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Promocija
Pročitaj više