IZLOŽBA NA TEMU SEKSA

Kako izgleda umjetnost za starije od 18?

21.08.2012 u 10:52

Bionic
Reading

Što se događa kada pedeset umjetnika odgovori na temu seksa, pokazala je izložba pod nazivom 'The Double Dirty Dozen (& Friends)' namijenjena samo za one starije od 18 godina

Naslov ove intrigantne izložbe što se održava u galeriji Freight + Volume u New Yorku inspiriran je američkim ratnim filmom 'Dvanaestorica žigosanih' (The Dirty Dozen) Roberta Aldricha iz 1967, snimljenim prema romanu E.M. Nathansona.

U filmu dvanaest američkih vojnika, osuđenih zbog najtežih zločina od ubojstava do pljački i silovanja, kreće u nemoguću misiju planirajući ubojstva visokih njemačkih časnika smještenih u dvorcu u blizini Rennesa. Baš poput likova u Aldrichevom filmu, pedeset umjetnika odvažilo se na misiju predstavljanja seksa bez ikakvih ograničenja. Film 'Dvanaestorica žigosanih', u vrijeme kada je snimljen, smatran je nekonvencionalnim te po mnogima šokantnim, a upravo je postizanje tog efekta jedan od ciljeva njujorške izložbe.

Može li seks u umjetnosti i danas šokirati, umjetnici su pokušali saznati na vrlo kreativne načine. Zanimljiv je u tom smislu rad Paula Brainarda koji prikazuje pornoglumicu kako rađa odraslog ragbijaša Tima Tebowa uz ispisan logo čipsa Doritos. David Baskin izradio je ambalažu za kozmetičke preparate u obliku dilda raznih oblika, dok je David Humphrey svojim radom otkrio da je crvenokosi klaun koji neodoljivo podsjeća na McDonald's ovu maskotu žena te prikazao njene intimne dijelove.

Izložba se može razgledati do 22. rujna, a ulaz je dopušten samo starijima od 18.