PRIJAVITE SE!

Restart poziva u zimsku Školu dokumentarnog filma

10.08.2012 u 14:25

Bionic
Reading

Gostujući su strani predavači nizozemski redatelj John Appel te srpski redatelj i producent Boris Mitić, a hrvatski gostujući predavači bit će producent Siniša Juričić, tonski snimatelj Davor Tatić i montažer Vladimir Gojun

Restart ponovno otvara vrata svoje Škole dokumentarnog filma i poziva sve zainteresirane da se prijave. Škola će pod vodstvom stranih i domaćih tutora održavati u Zagrebu od 17. studenog 2012. do 3. veljače 2013., a zamišljena je kao tromjesečni intenzivni program. Predavači i tutori polaznicima će pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Iz Restarta poručuju: kroz seriju praktičnih vježbi, zadataka i analiza postupno ćemo proći cijeli proces osnova izrade kratkog dokumentarnog filma. Diskutirat ćemo o vašim idejama i pokušati ih razviti u film, a ako ne bude išlo, razgovarati o novima. Pregledat ćemo hrpu dokumentarnih primjera i razgovarati o filmskim formama. Osim teorijskih predavanja, polaznici će proći i iscrpan trening baratanja opremom. Sva predavanja bit će praćena praktičnim vježbama, primjerima iz filmova i tjednim zadacima. Postupno ćemo razvijati znanje kroz seriju vježbi, od jednostavnih vizualnih formi do kratkog dokumentarca.

Kroz program škole vodit će iskusni autori: Ana Hušman, Nebojša Slijepčević, Oliver Sertić i Igor Bezinović uz posebna predavanja (vježbe) snimateljice Dinke Radonić i producentice Vanje Jambrović. Gostujući strani predavači koji su već potvrdili dolazak su nizozemski redatelj John Appel te srpski redatelj i producent Boris Mitić, dok će hrvatski gostujući predavači biti producent Siniša Juričić, tonski snimatelj Davor Tatić i montažer Vladimir Gojun.

Rok za prijave je 15. rujna 2012., a prijavnica i osnovne informacije nalaze se na web-stranici: www.restarted.hr/skola.