Kulturmiks 37. IZDANJE

Osorskim rekvijemom počele Osorske glazbene večeri

Maestralnom izvedbom Osorskog rekvijema počele 37. Osorske glazbene večeri, slavni festival koji se održava u pitoresknom gradiću na Malom Lošinju i koji obve godine traje sve do 28. kolovoza

Osorski rekvijem izveden je pod dirigentskom palicom Marka Letonje.

Na prvoj večeri nastupali su: sopranistica Marija Kuhar Šoša, altistica Martina Gojčeta Silić, tenor Dejan Maksimilijan Vrbančić, bas Luciano Batinić, Zbor i članovi Simfonijskog orkestra HRT-a i recitator, glumac Joško Ševo. Osorski rekvijem prvi je dio Osorske trilogije Borisa Papandopuloa i Berislava Šipuša. Druga dva dijela, Osorski misterij kojim će ravnati Tonči Bilić i Osorski plač kojim će ravnati Berislav Šipuš, bit će izvedeni u iduće dvije večeri festivala - 22. i 24. srpnja.

Festival, čiji je visoki pokrovitelj i ove godine predsjednik Repubilke Hrvatske Ivo Josipović, svečano je otvorio zamjenik ministrice kulture Berislav Šipuš, a u zvucima klasične glazbe uživao je i gradonačelnik Malog Lošinja, Gari Cappelli, koji je ponosan na bogatu kulturno povijesnu baštinu ovog mjesta i važnost festivala za Mali Lošinj.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još