FESTIVAL U PULI

Cinemaniac donosi dvije izložbe na temu filma

22.07.2012 u 17:20

Bionic
Reading

U okviru popratnog programa 59. festivala igranog filma u Puli danas, 22. srpnja, u 20,30 sati u Multimedijalnom centru Luka otvara se 'Cinemaniac'

Već niz godina Festival spaja razne vidove umjetnosti te potiče održavanje izložbi koje promišljaju filmsku umjetnost. Izložba Cinemaniac predstavlja dugoročnu interdisciplinarnu istraživačku platformu koja propituje veze filma, pokretnih slika i suvremene umjetnosti, a realizira se u formatu izložbe.

U sklopu ovogodišnjeg Cinemaniaca održat će se izložba pod nazivom 'MISLITI FILM research in progress' koja će se moći pogledati do 6. kolovoza.

Programska platforma 'Misliti film, kao research in progress' nastavlja se na dosadašnja iskustva rada sa povijesnom baštinom eksperimentalnog filma i suvremenom umjetničkom audiovizualnom produkcijom, radove koji formiraju specifičan odnos prema ideji filma kao 'prostora mišljenja', filma 'drugim sredstvima', kritike filmskog aparata, mjesta u kojima se reflektiraju aspekti društva, ideologije, kulture.

Ove godine izlažu Slobodan Šijan i Damir Očko.

Vizualna produkcija 'radova na papiru' 'Filmskog letaka' Slobodana Šijana, umjetnička je praksa u kojoj autor eksperimentira sa filmskim načinom mišljenja i željom da obuhvati fragmentarni svijet kinematičkih efekata, bilješki i slika.

Izložba Damira Očka 'On Ulterior Scale' obuhvaća niz međusobno povezanih radova koji se razvijaju oko filma 'The Moon shall never take my Voice' (2010).