NAGRADNJAČA

Izvrstan program na Kastafskom kulturnom letu

20.07.2012 u 10:03

Bionic
Reading

Osim dramskih i likovnih događanja ovogodišnje Kastafsko kulturno leto nastavlja s tradicijom internacionalnog Festivala gitare, koji se u sklopu KKL-a održava sve od 1997. godine. A mi smo za svoje čitatelje pripremili ulaznice za nastup Teatra Rugantino 25. srpnja, Denis Razz kvarteta 28. srpnja te Teatra Jak 29. srpnja!

U romantičnom ozračju Kastva, među zidinama drevne Crekvine, Teatar Rugantino u sklopu 21. Kastafskog kulturnog leta izvest će predstavu 'Prva žena, druga žena'. Riječ je o komediji Vladimira Stojsavljevića koja se može opisati kao klasična komedija karaktera koja počinje i skončava anegdotalno. U bizarnoj situaciji gledamo dvije žene koje su prvo označene kao katolkinja i skojevka, da bismo ubrzo shvatili kako su im svjetonazori 'zamijenjeni'. Ono što mami smijeh je potpun izostanak bilo kakve fluidnosti i religijskog osjećaja u odnosu na svaku životnu temu...
U ovoj izvrsnoj predstavi glume legende hrvatskog glumišta Marija Kohn i Asja Jovanović

Dana 28. srpnja u 21 sat, na području Lokvine nastupit će Denis Razz kvartet, kvartet koji okuplja ponajbolje jazz glazbenike s područja Kvarnera. Ime ovog projekta, Up Close & Personal Quartet, proizlazi iz zajedničke želje i potrebe svih članova ovog kvarteta da pokušaju iznijeti svoje glazbene stavove i improvizatorsku estetiku. Svaki pojedinačni član ovog kvarteta u svojemu je prijašnjem radu prošao proces dugog i ozbiljnog eksperimentiranja sa stilovima i različitim pristupima u komponiranju i improvizaciji, pa je logično da taj njihov background maksimalno dolazi do izražaja kod izvođenja poznatih jazz-standarda. Kao pravi majstori interakcije, Majstorović i Razz otvaraju svoj osobni glazbeni svijet slušateljskoj publici, dopuštajući joj da dođe sasvim blizu, gotovo do intimne bliskosti. Članovi kvarteta su: Denis Razumović Razz (saksofon), Zoran Majstorović (gitara), Alvisse Seggi (bas) i Igor Checchini (bubnjevi).

Nakon nastupa jazz virtuoza 21. Kastafsko kulturno leto nastavlja s kazališnim programom, u nedjelju 29. srpnja u 21 sat, na prostoru Crekvine, nastupa Teatar Jak. U Kastav dolaze s izvanrednom komedijom Milana Begovića 'Amerikanska jahta u lošinjskoj luci', sa snažnim dramskim, melodramatskim i komičnim nabojima, u režiji Ivice Boban. Kazalište Jak osnovano je 1979. godine. Ime je dobilo po prvom učitelju na Lošinju, koji je osnovao 1912. prvu diletantsku kazališnu družinu na hrvatskom jeziku. Sudjelovali su na nekoliko festivala kazališnih amatera, na Festivalu smijeha, Danima satire, Festivalu pučkog teatra i sl. Ansambl kazališta okuplja 20 glumaca.

Dvije ulaznice za predstavu 'Prva žena, druga žena' 25. srpnja osvojio je Alexander Baliko

Dvije ulaznice za Denis Razz kvarter 28. srpnja osvojio je Milivoj Šefer

Dvije ulaznice za 'Amerikanska jahta u lošinjskoj luci' 29. srpnja osvojila je Gigliola Činko Glavić