NEDJELJA, 15. SRPNJA

Glazbeni ambasador Izraela Hakol Yechasi u Zadru

15.07.2012 u 13:48

Bionic
Reading

Četvrtog dana kulturno-zabavnog festivala 'Čarolija Izraela – ljeto u Zadru' nastupit će plesna skupina Sheketak i glazbeni ambasador Izraela Hakol Yechasi

Plesni i zvučni spektakl Sheketak dolazi u Zadar s poznatom izvedbom 'Ritam u pokretu'. Spoj pokreta i glazbe na moderan način moći ćete pogledati u nedjelju u 22 sata na zadarskom Forumu

Plesnu skupinu Sheketak osnovali su Zahi Patish i Danny Rachom 1997. s pet muških plesača, koji su na nastupima kreirali predstavu od žive glazbe i pokreta. Projekt je to vrsnih plesača i poznavaoca ritma, koji modernim i inovativnim koreografijama objedinjuju glazbu, ritam koji sami proizvode te plesne sekvence u različitim stilovima poput brakedancea, stepa, hip hopa i mnogih drugih.

Danas Sheketak broji dvadeset plesača i nastupa s bogatim repertoarom predstava u preko dvadeset i pet zemalja. Jednako tako često surađuju s drugim umjetnicima, posebice s kazalištima, na različitim projektima poput predstave 'Kralj Salomon', koji su izveli u suradnji s kazalištem 'Habima' te osvojili 'Best Musical Award' 2005. godine.

Sat vremena prije Shetaka, u 21 sat publika će moći uživati u nastupu Hora Jerusalema, ansambla koji se sastoji od plesne skupine, orkestra te zbora Hakol Yechasi. Ansambl izvodi repertoar različitih tradicionalnih izraelskih folklornih koreografija, suvremenog izraelskog plesa te izraelskih i stranih pjesama već preko pedeset godina.

Zbor Hakol Yechasi sastoji se od brojnih članova, koji su u privatnom životu sasvim nekih drugih profesija, pa je tako zbor sastavljen od doktora, odvjetnika, profesora, državnih službenika te još mnogih drugih zanimanja, različitih generacija. Zajednička nit vodilja svim članovima je ljubav prema Izraelu i kulturnom nasljeđu te židovskoj i internacionalnoj glazbi.

Ansambl na nastupima prati i Hora Jerusalem orkestar te se mogu pohvaliti kako su jedni od rijetkih koji mogu izvesti tradicionalne plesove na vrlo visokoj razini uz prateću kostimografiju, glazbu, pjesme i scenografiju.

Treći dan kulturno-zabavnog festivala 'Čarolija Izraela – ljeto u Zadru' prošao je uz primamljive mirise i okuse Izraela, modnu reviju renomiranog brenda Gottex i folklornu skupinu Mehola koja je ispunila sat vremena plesnim točkama tradicionalnih izraelskih plesova, ali i nešto drugačijih izvedbi s modernim elementima.