tportal.hr

Zagreb
+3
Osijek
+4
Pula
+2
Rijeka
-
Zadar
+9
Split
+9
Dubrovnik
+9

JAVNE POTREBE

Ministarstvo kulture financirat će trogodišnje programe

Ministarstvo kulture objavilo je Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2013. Za razliku od prethodnih, ove godine za sredstva mogu aplicirati i višegodišnji programi

Datum objave:
2.7.2012 13:31

Zadnja izmjena:
2.7.2012 15:28

U Ministarstvu kulture održana je konferencija za novinare na kojoj je predstavljen natječaj za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2013. godinu.

Ministarstvo će dodjeljivati sredstva za javne potrebe u kulturi, a to su djelatnosti u kulturi, aktivnosti, manifestacije i projekti u kulturi od interesa za Republiku Hrvatsku.

Takvima će se smatrati projekti koji hrvatsku kulturu stavljaju u europski kontekst, promiču interkulturni dijalog, razvoj civilnog društva, koji su stručno utemeljeni, visoke razine kvalitete, ekonomični, profilirani u odnosu na osnovnu djelatnost organizatora te oni koji se odvijaju kontinuirano.

Pravo podnošenja prijava imaju samostalni umjetnici, umjetničke organizacije, ustanove u kulturi, pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnosti u kulturi na području Hrvatske, građani i udruge te jedince lokalne i područne samouprave.

'Projekti se mogu prijaviti do 1. rujna, a ovogodišnji natječaj raspisan je s dvije velike izmjene', istaknula je na konferenciji za novinare ministrica Andrea Zlatar Violić.

Prva je to što mogućnost prijavljivanja ove godine imaju i trogodišnji projekti, kazala je Zlatar Violić, dodavši kako je financiranje takvih projekata praksa zemalja Europske Unije.

Trogodišnji projekti Ministarstvu će omogućiti evaluaciju što je, smatra Violić Zlatar, velika prednost u usporedbi s jednogodišnjim konceptima.

197170,195952,194636,192276

Druga je izmjena u odnosu na prošle godine to što svi prijavljeni projekti moraju bit predani s razrađenim strateškim planom. Bez strateškog plana mogu biti prijavljeni samo jednokratni projekti.

Kako je još uvijek veliki broj onih koji ne raspolažu znanjima za sastavljanje strateškog plana paralelno s novim sustavom održane su i bit će održavane i u budućnosti, edukativne radionice.

Iz financijskih sredstava koja se vode kao programska za trogodišnje programe bit će izdvojena oko trećina ukupnog iznosa, kazala je Andrea Zlatar Violić.

Natječaj traje do 1. rujna. Više informacija dostupno je na stranicama Ministarstva.

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Kultura Promo

tportal.hr

tportal

Vedrana Knežević

Književna kritika

  • Čudesan podvig Stipe Božića

  • 'Jamerika' - raspršena verzija crtanog romana

  • Koja je uloga fotografa u ratnohuškačkoj propagandi?

  • Što znači stalno kroz život čitati jednu knjigu

  • Jergovićev obiteljski roman je književni događaj

  • Čega se sjećamo kada se sjećamo vlastite prošlosti

  • Jesen našeg vijeka

  • Od umješnosti do umjetnosti riječi

  • Vrtlarev roman koji nećete ispuštati iz ruku

  • Nijedan rat nije čist kao suza

Sve kritike

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr