Kulturmiks LJEPŠA STRANA KINEMATOGRAFIJE

Tribina o ženama u hrvatskom filmu

  • Autor: S. F.
  • 7.5.2009 15:29:53
  • 7.5.2009 14:26:00

Položaj žene u hrvatskom filmu i odnos muških kolega prema ženama u autorskim ulogama neke su od tema o kojima će se govoriti na tribini Ženska strana hrvatskog filma, koja će se održati u Kulturno informativnom centru u petak, 8. svibnja, u 19 sati

Hrvatska kinematografija ne bi postojala da nije bilo nebrojenih autorica koje su je oblikovale, od scenaristica i glumica do producentica i dizajnerica. No unatoč visokim postignućima autorica u svim kratkim i srednjemetražnim formama, prilike u kojima su redateljice uspijevale doći i do dugometražnog filma mogu se nabrojati na prste.

Kako je biti žena u hrvatskom filmu? Kakav je odnos muških kolega prema ženama u autorskim ulogama? Kakav je odnos autorica prema specifičnostima u ženskoj problematici u odabiru tema i načinu njihova prikazivanja? I, iznad svega, kakav je današnji položaj žena u hrvatskom i europskom filmu, pitanja su na koja će odgovarati Antonia Dubravka Carnerud, Biljana Čakić Veselić i Irena Škorić, uz voditelja Vladimira C. Severa.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još