DVA DANA ARHITEKTURE

Portugalski dani Orisa u Zagrebu i Dubrovniku

07.05.2009 u 11:35

Bionic
Reading

Tvrtka Arhitekst, izdavač časopisa Oris, organizira dvodnevni simpozij, Portugalske Dane Orisa, na kojima će održati predavanja priznati portugalski arhitekti. Predavanja će se održati u Dubrovniku i u Zagrebu, 8. i 9. svibnja

Dubrovačka izlaganja u tvrđavi Revelin, uz moderatora Krunoslava Ivanišina, otvara Nuno Brandão Costa, 8. svibnja u 14 sati. Costa je osvojio nagradu Secil 2008 za zgradu Móveis Viriato i nominiran je za nagradu Mies Van der Rohe 2008 za farmu u Bouçósu. U Dubrovniku će govoriti i Francisco Vieira de Campos, arhitekti studija Atelier Novais Carvalho: Teresa Novais i Jorge Carvalho te João Luís Carrilho da Graça.

Simpozij u Zagrebu održat će se u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski uz moderatora Vedrana Mimicu. Govorit će počasni član Američkog instituta arhitekata (AIA, 2007) i član Kraljevskog instituta britanskih arhitekata Eduardo Souto de Moura, Nuno Brandão Costa, Cristina Guedes, Francisco Vieira de Campos, João Luís Carrilho da Graça i Álvaro Siza. U nedjelju, 10. svibnja u 12 sati u galeriji Karas otvorit će se izložba Sizinih skica za kapelicu Zorkovac, koju podiže obitelj Kamenski u sklopu uređenja i izgradnje imanja i kurije Zorkovac prema projektu ureda Rusan arhitektura. Izložbu će otvoriti ugledni kritičar arhitekture Kenneth Frampton, profesor arhitekture na postdiplomskom studiju Sveučilišta Columbia u New Yorku. Izložba ostaje otvorena do 31. svibnja.