IZLOŽBA 'RAZUM & OSJEĆAJI'

Evo čime mladi dizajneri dižu revoluciju

29.06.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Nakon Beograda, izložba 'Razum & Osjećaji' koja donosi odabrane proizvode 14 domaćih dizajn brendova otvorena je u Zagrebu u galeriji Forum

Riječ je o izložbi dizajna koja ne prikazuje prototipove, već finalizirane proizvode, razvijene i senzibilizirane za korisnike i tržište.

U vremenu sveopće nevidljivosti i gašenja domaće proizvodnje rodila se kultura dizajna koja ju promiče.

Potvrdila je to Tatjana Bartaković, kustosica izložbe, kazavši kako je ova izložba zapravo priča o ljudima koji su odvažno uložili svoje resurse, vještine i strast u inovativne projekte i pokretanje proizvodnje  unatoč recesiji - vjerujući da će se njihov razum susresti sa senzibilitetom mnogih drugih.

Na izložbi se u tri kategorije predstavljaju mladi hrvatski dizajnerski brendovi. U kategoriji industrija bit će predstavljeni Kvadra Design, Element, OBLO - Great Circle Works, Somewhere City, Blablab. U kategoriji arhitektura – hoteli: Design Hostel Goli&Bosi i Design Hotel Lone, a manufakture dizajnera predstavljaju Data by Despot, Grupa Products, BOYA, Little Horse and Baby Beuys, Manufakturist, Ana Tevšić i Filip Gordon Frank.

Nakon izlaganja u Zagrebu izložba odlazi na gostovanje u galeriju Loggia grada Hvara (14. srpnja - 15. kolovoza).