MEĐUNARODNI SAJAM UMJETNOSTI

Tisuću umjetnika i 120 galerija na Viennafairu

07.05.2009 u 09:00

Bionic
Reading

Na bečkom međunarodnom sajmu suvremene umjetnosti 'Viennafair 2009.', koji je otvoren u Beču, predstavljeno je više od 120 austrijskih i inozemnih galerija i muzejskih institucija a od toga 28 iz srednje i istočne Europe

U središtu 'Viennafaira', te velike tradicionalne kulturne priredbe, nalazise suvremena umjetnost iz srednjoeuropskih i istočnoeuropskih država što sajmukoji se održava petu godinu zaredom daje posebnost, rekao je predstavnikorganizatora Reed Exhibitoins Matthias Linbeck.

Na 'Viennafairu' se predstavljaju galerije i umjetnici, uspostavljaju seveze i dogovori o budućoj suradnji, rekao je Linbeck dodavši da je taj sajampostao važnim mjestom susreta ljubitelja umjetnosti, umjetnika, kolekcionara,galerista i sponzora. 'Mi smo multifunkcionalna priredba. Prošle godine prodanoje tri četvrtine izloženih djela a vjerujemo da će bez obzira na gospodarskukrizu tako biti i ove godine' rekao je Linbeck.

S više od 120 predstavljenih galerija i oko tisuću umjetnika te više od 200akreditiranih novinara i kolekcionara iz Amerike, Japana i zapadne Europe,'Viennafair' je najveći takav sajam u Austriji. U pojedinim galerijama izloženisu radovi ranog dvadesetog stoljeća, a na izložbenim prostorima zastupljena suuglavnom suvremena umjetnička djela među kojima je posebno mladih umjetnika.

Prošle godine sajam je posjetilo oko 16 tisuća posjetitelja, a premariječima Linbecka ove se godine očekuje 15 posto veći posjet.

Linbeck je izrazio žaljenje što ni jedna galerija ni muzej iz Hrvatske ovegodine nije predstavljena na tom sajmu, za razliku od proteklih godina kad jebio predstavljen zagrebački Muzej suvremene umjetnosti i Galerija C.A. izZagreba.

Viennafair traje do 10 svibnja.