Kulturmiks MEĐUNARODNI SAJAM UMJETNOSTI

Tisuću umjetnika i 120 galerija na Viennafairu

  • Autor: Hina
  • 7.5.2009 9:24:19
  • 7.5.2009 9:00:00

Na bečkom međunarodnom sajmu suvremene umjetnosti 'Viennafair 2009.', koji je otvoren u Beču, predstavljeno je više od 120 austrijskih i inozemnih galerija i muzejskih institucija a od toga 28 iz srednje i istočne Europe

U središtu 'Viennafaira', te velike tradicionalne kulturne priredbe, nalazi se suvremena umjetnost iz srednjoeuropskih i istočnoeuropskih država što sajmu koji se održava petu godinu zaredom daje posebnost, rekao je predstavnik organizatora Reed Exhibitoins Matthias Linbeck.

Na 'Viennafairu' se predstavljaju galerije i umjetnici, uspostavljaju se veze i dogovori o budućoj suradnji, rekao je Linbeck dodavši da je taj sajam postao važnim mjestom susreta ljubitelja umjetnosti, umjetnika, kolekcionara, galerista i sponzora. 'Mi smo multifunkcionalna priredba. Prošle godine prodano je tri četvrtine izloženih djela a vjerujemo da će bez obzira na gospodarsku krizu tako biti i ove godine' rekao je Linbeck.

S više od 120 predstavljenih galerija i oko tisuću umjetnika te više od 200 akreditiranih novinara i kolekcionara iz Amerike, Japana i zapadne Europe, 'Viennafair' je najveći takav sajam u Austriji. U pojedinim galerijama izloženi su radovi ranog dvadesetog stoljeća, a na izložbenim prostorima zastupljena su uglavnom suvremena umjetnička djela među kojima je posebno mladih umjetnika.

Prošle godine sajam je posjetilo oko 16 tisuća posjetitelja, a prema riječima Linbecka ove se godine očekuje 15 posto veći posjet.

Linbeck je izrazio žaljenje što ni jedna galerija ni muzej iz Hrvatske ove godine nije predstavljena na tom sajmu, za razliku od proteklih godina kad je bio predstavljen zagrebački Muzej suvremene umjetnosti i Galerija C.A. iz Zagreba.

Viennafair traje do 10 svibnja.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još