AKCIJA FLASHMOB

Veliki obračun fotografa na Jelačićevom trgu

12.06.2012 u 11:34

Bionic
Reading

Ususret Međunarodnom festivalu fotografije Organ vida održana je akcija Flashmob u sklopu koje se na Trgu bana Josipa Jelačića okupilo oko 150 fotografa i ljubitelja fotografije

Flashmob akciju osmislila je boutique agencija Stožer s ciljem promoviranja fotografije i fotografa u Hrvatskoj te pružanja podrške jedinom međunarodnom festivalu fotografije u Hrvatskoj.

U šezdeset sekundi Trg bana Josipa Jelačića postao je svijetleći kutak koji je privlačio pozornost prisutnih ljudi, što je bila odlična prilika da sudionici Flashmoba ovjekovječe fotoaparatima ekspresije lica.

Fotografi koji su sudjelovali u projektu automatski ulaze u natječaj Flashmob, u kojem će se najbolje dokumentarne fotografije nagraditi mini mobilnim uređajem Sony Xperia.

Međunarodni festival fotografije Organ vida održat će se u kinu Europa i Galeriji Karas od 15. do 17. lipnja, a na njemu će se predstaviti dokumentarni projekti jedanaest finalista iz osam zemalja. Izlažu: Geir Moseid (Norveška), Stephen Kelly (Engleska), Sanja Knežević (Srbija), Christian Stejshal (Norveška), Marco Lachi (Italija), Mateusz Sarello (Poljska), Akshay Mahajan (Indija), Kirill Golovhenko (Njemačka), Alesandro Vecchi (Italija), Tommaso Protti (Italija) i Jean-Francois Hamelin (Kanada).

Finalne projekte odabrao je međunarodni žiri koji čine Filip Horvat (Hrvatska), Jeff Jacobson (SAD), Saša Kralj (Hrvatska), Matt Lutton (SAD) i Barbara Šarić (Hrvatska).

Festival će se neformalno otvoriti putopisnim predavanjem Siniše Glogoškog u 17 sati u kinu Europa, a formalno otvorenjem izložbe u Galeriji Karas s početkom u 20 sati.

Detaljan program možete saznati ovdje, a kako je bilo na Flashmobu, pogledajte u videu.