tportal.hr

Zagreb
+14
Osijek
+14
Pula
+14
Rijeka
-
Zadar
+13
Split
+16
Dubrovnik
+15

SJAJAN PROGRAM

Što vas očekuje na ovogodišnjem Špancirfestu

Glazbeni će se program odvijati na četiri pozornice na koje se ponovno vraćaju Leningrad Cowboys, Kiril Džajkovski, Edo Maajka, Gustafi, Hladno pivo, Rambo Amadeus, Josipa Lisac, Mostar Sevdah Reunion, klapa Cambi i još niz izvođača

Datum objave:
10.6.2012 9:46

Zadnja izmjena:
10.6.2012 11:11

Vezane teme

Leningrad Cowboys opet se vraćaju u Varaždin zabaviti posjetitelje Špancirfesta, najposjećenijeg hrvatskog festivala, za čije će se dobre emocije pobrinuti Bambi Molesters, Flogging Molly te još četrdesetak glazbenika i glazbenih sastava, ali i ulični zabavljači te kazališne skupine.

Špancirfest, festival koji Turistička zajednica grada Varaždina priređuje na jedinstvenoj pozornici varaždinske povijesne jezgre, ove će se godine održati od 24. kolovoza do 2. rujna. Sudeći po programu predstavljenom u varaždinskom HNK, četrnaesto izdanje festivala dobrih emocija ponovno će ulice i trgove pretvoriti u mjesto susreta različitih generacija, različitih kultura, životnih stilova i različitih formi umjetničkog izričaja.

Glazbeni će se program odvijati na četiri pozornice na koje se ponovno vraćaju Leningrad Cowboys, Kiril Džajkovski, Edo Maajka, Gustafi, Hladno pivo, Rambo Amadeus, Josipa Lisac, Mostar Sevdah Reunion, klapa Cambi i još niz izvođača. A po prvi put će na Špancirfestu, između ostalih, nastupiti Flogging Molly, Bambi Molesters, Partibrejkers, Discipli'a kitschme, Dubioza kolektiv, Dječaci, Marijan Ban i Magnifico. Bit će izveden i mjuzikl 'Footloose', a posebna pažnja i ove godine posvećena je programu uličnog performansa, tako da će posjetitelji Špancirfesta moći uživati u vještini nekih od najcjenjenijih uličnih umjetnika Europe.

Posjetitelji će moći vidjeti i kupiti neke od najljepših i najcjenjenijih proizvoda hrvatske primijenjene umjetnosti i rukotvorstva, a oni željni većeg osobnog angažmana imat će na izboru četiri kreativne radionice. Za najmlađe je priređeno niz lutkarskih predstava, dok je za starije Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu pripremilo program komedija.

Zahvaljujući sponzorima festivala i podršci Grada Varaždina, cijena ulaznica za glavnu festivalsku pozornicu uz Stari grad ostala je ista kao i prošle godine: dnevna ulaznica 30, vikend ulaznica 60 i festivalska ulaznica 150 kuna. Kako bi ulaznice za glavnu festivalsku pozornicu na Starom gradu bile još dostupnije, od 15. lipnja do 15. srpnja cijena višednevnih ulaznica bit će umanjena 30 posto - festivalska ulaznica stajat će 105, a vikend ulaznica 42 kune.

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Kultura Promo

tportal.hr

tportal

Vedrana Knežević

Književna kritika

  • Raskošna propast talijanske aristokracije

  • Čudesan podvig Stipe Božića

  • 'Jamerika' - raspršena verzija crtanog romana

  • Koja je uloga fotografa u ratnohuškačkoj propagandi?

  • Što znači stalno kroz život čitati jednu knjigu

  • Jergovićev obiteljski roman je književni događaj

  • Čega se sjećamo kada se sjećamo vlastite prošlosti

  • Jesen našeg vijeka

  • Od umješnosti do umjetnosti riječi

  • Vrtlarev roman koji nećete ispuštati iz ruku

Sve kritike

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr