FESTIVAL DJEČJEG FILMA

Otvoren prvi Kiki Tabor

04.06.2012 u 15:27

Bionic
Reading

Projekcijom slovenskog animiranog filma 'Neobični Koyaa', redatelja Kolje Saksida, otvoren je Kiki Tabor, prvi međunarodni festival dječjeg filma u Zaboku

U Multimedijalnoj dvorani Zabok okupilo se više od 420 malih filmofila vrtićke i školske dobi iz Zaboka, Zlatara, Pregrade, Krapinskih Toplica i Huma na Sutli.

Od 4. do 6. lipnja, mališani će imati priliku pogledati 25 kratkih animiranih filmova domaće i strane konkurencije te 12 filmova poljske animacije. Uz zanimljive francuske, estonske, bugarske, španjolske i iranske kratke animirane filmove, na programu će se naći i dva hrvatska filma. 'Pripremili smo četiri Kiki programa u konkurenciji i dva revijska programa poljske animacije, a o pobjedniku ovog prvog Kiki festivala odlučit će djeca i mladi. Upravo oni koji su odrasli na našim matinejama', rekao je Nenad Borovčak, direktor Tabor film festivala u sklopu kojeg se održava prvi Kiki Tabor i dodao:

'Matineje za djecu koje smo još od 2009. godine organizirali u sklopu Tabor film festivala pokazale su se kao pravi zgoditak, a posjećenost programa za djecu rasla je iz godine u godinu. Upravo iz toga rodila se ideja pokretanja međunarodnog dječjeg festivala u Zaboku, a sudeći po prvim reakcijama i velikom odazivu škola, vjerujemo da će se takvim pokazati i ovaj, prošireni oblik Kiki programa.'

Projekcije filmova prikazuju se svakog dana od 9.30 do 14 sati, a ulaz je besplatan i otvoren za svu zainteresiranu djecu. Program za starije održavat će se od 21 sat na terasi krčme Polanović u Zaboku, a prikazivat će se projekcije filmova pobjednika s Tabor film festivala.

Projekt Kiki Tabor podržale su osnovne škole Krapinsko-zagorske županije i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, a organizatori događanja su DND Zabok i Udruga Gokul.

Pokrovitelji festivala su Hrvatski audiovizualni centar, Krapinsko-zagorska županija, Kraš, Ljekarna KZŽ i Grad Zabok.