Kulturmiks IZLOŽBA 'RAZUM & OSJEĆAJI'

Novo doba hrvatskog produkt dizajna

  • Autor: tportal.hr
  • 29.5.2012 9:35:51
  • 29.5.2012 8:00:00

Iako se posljednjih nekoliko godina često nalazio na udaru kritike, za hrvatski produkt dizajn dolaze svjetliji dani. Dokazat će to izložba 'Razum&osjećaji' koja donosi odabrane proizvode 14 domaćih dizajn brandova

Izložba slikovitog naziva 'Razum & osjećaji' predstavlja četrdesetak odabranih proizvoda 14 postojećih domaćih brandova, kao i onih koji tek stvaraju ime.

'Prototipovima koji su sazreli do proizvoda, a stvoreni su u svježe pokrenutim manufakturama dizajnera, ilustrirat će se prekretnica u povijesti suvremenog hrvatskog produkt dizajna, smještajući ga u mnogo zreliji i ozbiljniji društveni te tržišni kontekst', stoji u najavi izložbe.

Kustosica izložbe je Tatjana Bartaković, urednica novog internet magazina DesignAgenda, a dizajn postava izložbe projektira Manufakturist (Maša Milovac, Dora Đurkesac, Mia Bogovac, Matea Bronić, Kristina Volf).

Svečano otvorenje izložbe 'Razum & osjećaji' dogodit će se 6. lipnja u Beogradu u sklopu Međunarodne dizajn konferencije na Beogradskom tjednu dizajna 2012.

Riječ je o najznačajnijem događaju dizajna u regiji koji će okupiti profesionalce iz međunarodnih krugova dizajna, arhitekture i oglašavanja.

Nakon Beograda, slijedi hrvatska premijera u galeriji Forum u Zagrebu (27. lipnja - 6. srpnja), dok će se od 14. srpnja do 15. kolovoza hrvatski dizajn predstaviti turistima u galeriji Loggia grada Hvara.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još