tportal.hr

Zagreb
+10
Osijek
+9
Pula
+14
Rijeka
+14
Zadar
+13
Split
+13
Dubrovnik
+11

ŠAHTOFONIJA

'Vodni rat' u Studentskom centru

Performans 'Vodni rat' Damira Bartola Indoša i Tanje Vrvilo, nastao u produkciji DB Indoš ekstremnog muzičkog kazališta i koprodukciji Teatra &TD i Festivala Perforacije, premijerno će se izvoditi od 25. do 27. svibnja u Kinu SC Teatra &TD

Datum objave:
18.5.2012 13:49

Zadnja izmjena:
18.5.2012 16:43

Riječ je o hidrauličkoj šahtofoniji koja se nadovezuje na prethodne radove Damira Bartola Indoša i Tanje Vrvilo, posebno nagrađivani 'Kriegspiel', čiji se šahtofon odnedavno nalazi u fundusu Muzeja suvremene umjetnosti kao dobitnik nagrade T-HT.

'Vodni rat' bazira se na dvama bočnim nadzornim šahtofonima ispunjenim mrežom okomito-vodoravnih opruga u metalnoj unutrašnjosti i povezanim parovima opružnih bačava te trećim kliznim s mutnim ekranom i limenim koritom za skupljanje magnetske kiše – čime ulazi u glatku hidrauličku sliku vode.

Vodnim zvukovima i zavrtajima vektora izvođači brazde strategije hidrauličkog carstva koje zauzimaju zemlju shvaćenu kao pustinju ili more; prepričavajući pritom iskustvo Oscara Olivera Foronde, sudionika 'Vodnog rata' i glasnogovornika Koalicije za obranu vode i života te glavnog prosvjednika privatizaciji vode u Boliviji.

Platforma preko koje će 'Vodni rat' biti promoviran mreža je udruga i skupina koje se bave suvremenom umjetnošću i performansom u regiji – Balcan Can Contemporary (BCC).

'Vodni rat' izvode Damir Bartol Indoš, Tanja Vrvilo (hidraulička šahtofonija), Ana Hušman (filmske i videoslike) i Ivan Marušić Klif.

188469,193173,193840,192087

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Kultura Promo

tportal.hr

tportal

Vedrana Knežević

Književna kritika

  • Raskošna propast talijanske aristokracije

  • Čudesan podvig Stipe Božića

  • 'Jamerika' - raspršena verzija crtanog romana

  • Koja je uloga fotografa u ratnohuškačkoj propagandi?

  • Što znači stalno kroz život čitati jednu knjigu

  • Jergovićev obiteljski roman je književni događaj

  • Čega se sjećamo kada se sjećamo vlastite prošlosti

  • Jesen našeg vijeka

  • Od umješnosti do umjetnosti riječi

  • Vrtlarev roman koji nećete ispuštati iz ruku

Sve kritike

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr