Kulturmiks ŠAHTOFONIJA

'Vodni rat' u Studentskom centru

  • Autor: tportal.hr
  • 18.5.2012 16:43:23
  • 18.5.2012 13:49:20

Performans 'Vodni rat' Damira Bartola Indoša i Tanje Vrvilo, nastao u produkciji DB Indoš ekstremnog muzičkog kazališta i koprodukciji Teatra &TD i Festivala Perforacije, premijerno će se izvoditi od 25. do 27. svibnja u Kinu SC Teatra &TD

Riječ je o hidrauličkoj šahtofoniji koja se nadovezuje na prethodne radove Damira Bartola Indoša i Tanje Vrvilo, posebno nagrađivani 'Kriegspiel', čiji se šahtofon odnedavno nalazi u fundusu Muzeja suvremene umjetnosti kao dobitnik nagrade T-HT.

'Vodni rat' bazira se na dvama bočnim nadzornim šahtofonima ispunjenim mrežom okomito-vodoravnih opruga u metalnoj unutrašnjosti i povezanim parovima opružnih bačava te trećim kliznim s mutnim ekranom i limenim koritom za skupljanje magnetske kiše – čime ulazi u glatku hidrauličku sliku vode.

Vodnim zvukovima i zavrtajima vektora izvođači brazde strategije hidrauličkog carstva koje zauzimaju zemlju shvaćenu kao pustinju ili more; prepričavajući pritom iskustvo Oscara Olivera Foronde, sudionika 'Vodnog rata' i glasnogovornika Koalicije za obranu vode i života te glavnog prosvjednika privatizaciji vode u Boliviji.

Platforma preko koje će 'Vodni rat' biti promoviran mreža je udruga i skupina koje se bave suvremenom umjetnošću i performansom u regiji – Balcan Can Contemporary (BCC).

'Vodni rat' izvode Damir Bartol Indoš, Tanja Vrvilo (hidraulička šahtofonija), Ana Hušman (filmske i videoslike) i Ivan Marušić Klif.

188469,193173,193840,192087

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još