NAGRADNJAČA

Guitarra Viva u Lisinskom

18.05.2012 u 13:57

Bionic
Reading

Gitaristički ciklus s dugogodišnjom tradicijom 'Guitarra Viva!' zagrebačkoj će publici u utorak 22. svibnja 2012. priuštiti gala glazbeni doživljaj! A mi poklanjamo dvije ulaznice jednom čitatelju ili čitateljici.

Zašto gala? Zato što donosi koncert triju gitarističkih velikana čiji nastup nikako ne smijete propustiti!

Pepe Romero, legendarni španjolski majstor svjetske karijere i dva vodeća hrvatska gitarista Zoran Dukić i Petrit Çeku svirat će uz Zagrebačke soliste!

Za ovu gala priliku gitaristički će se ciklus preseliti iz Hrvatskog glazbenog zavoda u Veliku dvoranu Vatroslava Lisinskog. U 20:00 sati tamo će započeti će gitaristički vatromet i prštati više od sat i pol vremena kroz Rumunjske plesove B. Bartóka, Tri koncertantna komada L. Brouwera, Torrobu F. Morena, Kvintet L. Boccherinija i Concierto Festivo E. Cordera.

Ovaj događaj organizatori Koncertna poslovnica Artagent i Zagrebački solisti s ponosom najavljuje kao koncert godine. Razlog tome nije samo nastup triju vrsnih gitarističkih interpreta već i njihov susret i suradnja na ovom koncertu.

Pepe Romero izdanak je gitarističke glazbeničke obitelji iz Andaluzije, umjetnik koji je svojim interpretacijama zapanjio i najzahtjevniju publiku diljem svijeta u najvećim i najljepšim koncertnim dvoranama, kao i dirigente poput Sir Nevillea Marrinera i brojnih drugih.

Zoran Dukić bio je zagrebački student u klasi prof. Darka Petrinjaka, a danas je jedan od najzapaženijih gitarista svoje generacije koji poučava nove generacije studenata na Kraljevskom konzervatoriju u Den Haagu i na Escuela Superior de Musica u Barceloni i istodobno koncertira diljem svijeta.

Petrit Çeku mladi je glazbenik koji je posljednjih godina osvojio Hrvatsku, a potom, osvojivši prestižne nagrade i interpretirajući najzahtjevnija djela za gitaru, Europu i svijet.

Odlazak u Lisinski na koncert Guitarra Gala! u sklopu ciklus Guitarra Viva! nikako ne prepustite slučaju.

Rezervirajte svoje karte na blagajni Dvorane ili ih kupite radnim danom od 10:00 do 20:00 sati i subotom od 09:00 do 14:00 sati.

Dvije ulaznice je osvojila Velimira Predojević