16. PO REDU

Cest is d' Best zavladat će Zagrebom od 31. svibnja do 6. lipnja

16.05.2012 u 19:22

Bionic
Reading

Najava ovogodišnjeg Cest is d’ Besta obećava stotine sati urnebesno zabavnog programa diljem Zagreba. Najstariji ulični festival u Hrvatskoj i najbolji zagrebački festival punih sedam dana će uveseljavati desetke tisuća posjetitelja, kao i uvijek - potpuno besplatno

Festivalske lokacije i pozornice i ove godine bit će smještene na Jelačić placu, Cvjetnom trgu, na Zrinjevcu, Strossmayerovom šetalištu u Gajevoj, Bogovićevoj i Tkalčićevoj ulici te po prvi puta i na cijelom prostoru Arena centra na Laništu.

Više stotina profesionalnih izvođača iz cijeloga svijeta demonstrirat će svoje performerske, glazbene, likovne, plesne i sportske vještine, u čemu će im se sasvim sigurno pridružiti i mnogobrojni građani.

16. međunarodni ulični festival Cest is d’ Best, koji će se održati od 31. svibnja do 6. lipnja, danas su u hotelu Palace na konferenciji za medije najavili njegovi organizatori, uz koje su važnu ulogu istaknuli i predstavnici najznačajnijih sponzora festivala.

Ovogodišnji Cest is d' Best održavat će se od 31. svibnja do 6. lipnja

'Performeri na festival pristižu iz 13 zemalja, a to su: Kina, Španjolska, Australija, Irska, SAD, Italija, Poljska, Nizozemska, Makedonija, Srbija, Hrvatska, Kanada i Austrija i donose nezamislive trikove i puno pozitivne energije. Naš festival uvijek i kroz performerski dio podiže ljestvicu kada je u pitanju umjetnost na ulici. U suradnji s Talijanskom institutom u Zagrebu, pripremili smo i jedno iznenađenje. Radi se o spektakularnom performansu Talijanske kompanije 'Il Posto' koja će izvesti večernji akrobatski ples na fasadi zgrade na Trgu bana Jelačića. Naime, njihov nastup svojevrsna je plesna točka koju prati ozvučenje i rasvjeta te sasvim sigurno prisutne ostavlja bez daha i s osmijehom na licu. Uz navedenu skupinu posjetitelji će imati priliku uživati u 20-ak drugih izvrsnih performera na monociklima, trapezu i s raznolikim rekvizitima i kostimima', rekla je voditeljica performerskog dijela programa Domnana Hay.

'Ove godine otvoreno je ukupno pet natječaja, od čega će dva zaživjeti tijekom samog festivala, a prema količini i likovnoj kvaliteti dosada dostavljenih radova možemo s ponosom najaviti vrlo šareni Cest is d' Best. Zastavice, pastelizacija pločnika, lude gljive, oaza žaba, oči na platanama, predivne naljepnice i druge instalacije na festivalskim lokacijama učinit će Zagreb još čarobnijim gradom', rekla je voditeljica likovnog dijela programa Dijana Nazor.

'Organizacija festivala veliku pažnju posvećuje programu koji je usmjeren prema najmlađim posjetiteljima, pa ćemo tako i ove godine, za brojne mališane, na prostoru Zrinjevca stvoriti šarenu oazu zabave i druženja. Svojevrsni dječji Cest is d′ Best prepun je likovnih radionica i igraonica, kazališnih predstava, nastupa dječjih plesnih grupa i zborova kao i drugih zabavnih aktivnosti. Pored svega za najmlađe cestoljupce organizirali smo nastupe klaunova i žonglera, a djeca će imati priliku i naučiti jednostavne trikove ovog zabavnog zanata. Program namijenjen djeci i njihovoj pratnji održavat će se na Zrinjevcu od 31. svibnja do 3. lipnja, svakoga dana od 10 do 19 sati', rekao je direktor odnosa s javnošću i marketinga festivala Zlatan Jaganjac.

'Arena centar podržavajući festival Cest is d' Best nastavlja s ulaganjem u projekte koji su relevantni za grad Zagreb i urbanu kulturu grada. Ovime Arena centar postaje dio svakodnevnog života grada Zagreba i njegovih stanovnika. Velika nam je čast i zadovoljstvo podržati festival koji je zaslužan za to da Zagreb ima prvi i najuspješniji street festival u regiji. U proteklih 15 godina Cest is d' Best je bio vrlo uspješan i omiljen među Zagrepčanima, a ako je suditi prema listi izvođača i programu koji su nam organizatori pripremili – ovo 16. izdanje festivala bit će i najbolje dosada', rekla je koordinatorica komunikacija Arena centra Tatjana Smojver.

Više pročitajte na stranicama Cest is d' Besta.