Kulturmiks NAGRADNJAČA

Monika Leskovar u Lisinskom

  • Autor: tportal.hr
  • 17.5.2012 11:24:34
  • 15.5.2012 14:19:24

U petak, 18. svibnja nastavlja se novi koncertni ciklus Zagrebačke filharmonije - Regionalni ciklus 'Točka - Tačka - Pika' - koji Zagrebačka filharmonija realizira u suradnji s filharmonijskim orkestrima Beograda i Ljubljane. Tportal.hr i ovoga puta poklanja 2x2 ulaznice svojim čitateljima.

Nakon američke pijanističke zvijezde Andrewa von Oeyena, slavnog ruskog virtuoza Andreja Gavrilova i uglednoga njemačkog pijanista Andreasa Boydea, red je došao i na našu glazbenu miljenicu - jednu i jedinstvenu violončelisticu Moniku Leskovar.

Orkestrom Zagrebačke filharmonije ravnat će veliki ruski maestro Dmitrij Kitajenko, umjetnički savjetnik Zagrebačke filharmonije, a na programu su poletna i osunčana
Talijanska simfonija Felixa Mendelssohna Bartholdyja te blještavi La valse Mauricea Ravela.

Monika nastupa u jednom od stupova violončelističkog repertoara - slavnim Varijacijama na rokoko temu Petra Iljiča Čajkovskog. Ako u Monikinu repertoaru postoje djela od posebnog značaja, onda je to bez sumnje ovo remekdjelo velikog ruskog majstora, koje je Monika izvodila uz najveće dirigente od Vjekoslava Šuteja do Valerija Gergijeva.
Stoga i u ovoj prigodi bez sumnje možemo očekivati Rokoko-varijacije na jedinstveni by Monika način!

Po dvije ulaznice su osvojili:

Vatroslav Ivanuša
Silvio Filipec

Ulaznice se podižu na štandu PRESS u KD Vatroslava Lisinskog, na dan koncerta od 18 do 19:20h, uz predočenje osobne iskaznice.

192764,192613,192570,192513
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još