tportal.hr

Zagreb
+17
Osijek
+15
Pula
+17
Rijeka
+14
Zadar
+18
Split
+16
Dubrovnik
+13

LIVE STREAM

Pratite predavanje Tariqa Alija na Subversiveu

Drugi dan konferencijskog dijela Subversive Festivala nudi pregršt zanimljivih zbivanja, od rasprava u ZKM-u do predavanja Tariqa Alija u Kinu Europa

Datum objave:
15.5.2012 8:00

Zadnja izmjena:
16.5.2012 15:59

Ne treba zaboraviti da je jedan od ključnih elemenata 5. Subversivea socijalni forum koji se ove godine održava prvi put, i to u Zagrebačkom kazalištu mladih.

Danas će se na njemu raspravljati o ulozi europske ljevice i reprezentativnoj odnosno direktnoj demokraciji, a među izlagačima su Karl-Heinz Dellwo, Christope Ventura, Haris Golemis i mnogi drugi. Ulaz na Subversive Forum koji se svaki dan održava u ZKM-u od 10 do 18 sati je besplatan.

193526,192978,193530,192099

Kada je pak riječ o događanjima u Kinu Europa, još jednom podsjećamo da se najvažnije može pratiti na live streamu posredstvom tportala. U 19 sati je okrugli stol na temu 'Val protivljenja: od socijalnih foruma do okupacije', o čemu govore Samir Amin, Bernard Cassen i Eric Toussaint.

Potonji je naročito zanimljiv kao ekonomist koji razmišlja izvan uobičajenih neoliberalnih okvira, a debatu moderira britanski aktivist Toni Prug.

Dva sata kasnije, u 21 sat, slijedi predavanje Tariqa Alija na temu 'Trulo srce Europe'. Ali smatra da je 'Europska Unija konstruirana da bude unija bankara, a ne ljudi', i zbog toga je 'osuđena na neuspjeh'. Dvosatno predavanje možete pratiti na tportalu preko live streama.

 

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Kultura Promo

tportal.hr

tportal

Vedrana Knežević

Književna kritika

  • Raskošna propast talijanske aristokracije

  • Čudesan podvig Stipe Božića

  • 'Jamerika' - raspršena verzija crtanog romana

  • Koja je uloga fotografa u ratnohuškačkoj propagandi?

  • Što znači stalno kroz život čitati jednu knjigu

  • Jergovićev obiteljski roman je književni događaj

  • Čega se sjećamo kada se sjećamo vlastite prošlosti

  • Jesen našeg vijeka

  • Od umješnosti do umjetnosti riječi

  • Vrtlarev roman koji nećete ispuštati iz ruku

Sve kritike

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr