Kulturmiks KONCERT U ARENI

Londonski orkestar i maestro Gergijev u Zagrebu

  • Autor: Hina
  • 30.4.2009 11:06:18
  • 30.4.2009 10:16:46

Koncertna direkcija Zagreb najavila je na konferenciji za novinare gostovanje Londonskog simfonijskog orkestra pod ravnanjem maestra Valerija Gergijeva u zagrebačkoj Areni 11. svibnja

Londonski orkestar, kojeg mnogi smatraju jednim od najboljih svjetskih orkestara današnjice, ponovno gostuje u Zagrebu nakon 32 godine, a maestro Gergijev posljednji je put nastupao u Zagrebu 2004.

Najnovije gostovanje dio je mini turneje koja, uz Zagreb, obuhvaća Beograd, Budimpeštu i Vilnius, a koncert počinje u 19,30 sati, navode iz Koncertne direkcije.

Gergijev je glavni direktor te umjetnički direktor znamenitog petrogradskog Marijanskog teatra, najstarije ruske operne i baletne kuće, te šef dirigent Londonskog simfonijskog orkestra, kao i glavi gost dirigent Metropolitan opere.

Uz glazbene dosege, poznat je i po angažmanu u pogledu sukoba Gruzije i rodne Sjeverne Osetije, te zbog prijateljstva s Vladimirom Putinom. U Marijanskom teatru debitirao je sa samo dvadeset i pet godina, a od tada neprestano promovira rusku glazbu sa svim orkestrima kojima je ravnao.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još