KONCERT U ARENI

Londonski orkestar i maestro Gergijev u Zagrebu

30.04.2009 u 10:16

Bionic
Reading

Koncertna direkcija Zagreb najavila je na konferenciji za novinare gostovanje Londonskog simfonijskog orkestra pod ravnanjem maestra Valerija Gergijeva u zagrebačkoj Areni 11. svibnja

Londonski orkestar, kojeg mnogi smatraju jednim od najboljih svjetskihorkestara današnjice, ponovno gostuje u Zagrebu nakon 32 godine, amaestro Gergijev posljednji je put nastupao u Zagrebu 2004.

Najnovije gostovanje dio je mini turneje koja, uz Zagreb, obuhvaćaBeograd, Budimpeštu i Vilnius, a koncert počinje u 19,30 sati, navodeiz Koncertne direkcije.

Gergijev je glavni direktor teumjetnički direktor znamenitog petrogradskog Marijanskog teatra,najstarije ruske operne i baletne kuće, te šef dirigent Londonskogsimfonijskog orkestra, kao i glavi gost dirigent Metropolitan opere.

Uz glazbene dosege, poznat je i po angažmanu u pogledu sukoba Gruzije irodne Sjeverne Osetije, te zbog prijateljstva s Vladimirom Putinom. UMarijanskom teatru debitirao je sa samo dvadeset i pet godina, a odtada neprestano promovira rusku glazbu sa svim orkestrima kojima jeravnao.