NATJECANJE U 8 GRADOVA

Izazov za fotografe i kreativce u Puli

03.05.2012 u 10:30

Bionic
Reading

'Hrvatski kreativni & foto izazov 2012.' – najveće kreativno natjecateljsko okupljanje zaljubljenika u fotografiju i multimediju, nakon Osijeka i Splita, seli u Pulu gdje će se održati u nedjelju, 6. svibnja

Nakon uspješnog starta 'Hrvatskog kreativnog & foto izazova' i prvih uradaka koji se mogu vidjeti na internetskim stranicama sljedeća postaja je Pula.

Pulska akcija kreće iz Algebrinog šatora na Narodnom trgu u 10 sati, 6. svibnja.

Sudionici mogu sudjelovati u pet kategorija: fotografija, 3D dizajn, web dizajn, multimedijsko izdavaštvo i video.

U kategoriji fotografije žiri će morati izabrati po tri najbolje fotografije u svakoj od osam službenih tematskih cjelina za svaki grad u kojem se natjecanje održava.

Tematske cjeline su iste u svakom gradu, a obuhvaćaju retro, style portret, paparazzi, close up, reklamnu, turističku i panoramsku fotografiju te, za kraj, slobodnu temu. Natjecatelji neće morati prijaviti fotografiju za svaku cjelinu.

Prijava uradaka u kategoriji 3D dizajna zahtijeva od sudionika da prođe sve lokacije koje su dio fotografske rute, fotografira zadane teme te u idućih 15 dana preda svoj prijedlog 3D futurističke vizije definiranog gradskog detalja.

U kategorijama web dizajna ili multimedijskog izdavaštva sudionici će morati izraditi koncept web stranice ili multimedijalne brošure, dok se od zaljubljenika u film i pokretne slike očekuje originalna snimka i montaža video razglednice grada sa zadanim elementima.

Kroz ovu manifestaciju želi se podići svijest o sprezi tehnologije i umjetnosti na područjima multimedije i fotografije, prepoznati nove talente i ohrabriti mnoge za sudjelovanje i daljnje usavršavanje.

Sudionike očekuju vrijedne nagrade, a najbolje ocijenjene profesionalna oprema, putovanja i stručna usavršavanja.

Nagradni fond od 60.000,00 kuna i atraktivne scenarije osigurali su pokrovitelji Maistra, Olympus, Canon, BUG, DigitalFoto, ReFoto, HSM informatika i Adobe te turističke zajednice gradova domaćina – Splita, Zadra, Rijeke, Pule, Osijeka, Varaždina, Zagreba i Rovinja.

Prilikom odabira ponajboljih radova ocjenjivat će se kreativnost, izvornost, inovativnost i izvedbena kvaliteta fotografije, a glavnu odluku donijet će stručni žiri sastavljen od poznatih hrvatskih stručnjaka iz područja multimedije i fotografije.

Ocjenjivački sud usporedit će uratke svih finalista, u svim gradovima, te će, po završetku posljednjeg kreativnog i foto izazova koji će se održati tjedan dana nakon fotografskog festivala 'Rovinj Photodays' u lipnju odabrati pobjednike ovog velikog natječaja.

Natjecanje 'Hrvatski kreativni & foto izazov' održalo se u Splitu i Osijeku, a nakon Pule, 6. svibnja, na rasporedu su: Rijeka (12. svibnja), Zadar (19. svibnja), Varaždin (26. svibnja), Rovinj (2. lipnja) te Zagreb (9. lipnja).

Za natječaj je obavezna prijava putem službenog web portalawww.fotoizazov.com