tportal.hr

Zagreb
+10
Osijek
+9
Pula
+13
Rijeka
+12
Zadar
+10
Split
+12
Dubrovnik
+11

UZBUDLJIV VIKEND

Ne propustite zadnje dane zagrebačkog Queera!

Festival koji se održava posljednju, desetu po redu godinu, ulazi u završne dane, a na tportalu pogledajte kako je bilo i što nas još očekuje

Datum objave:
28.4.2012 16:48

Zadnja izmjena:
28.4.2012 18:23

Peti dan QueerZagreb festivala obilježile su izvedbe Tadasua Takaminea ‘Kako ne razmišljati’ i cover-girl ovogodišnjeg izdanja Marlene Freitas s ‘Guintche’. Takamine je u Gavelli u četiri termina uprizorio zanimljivu kombinaciju instalacije, kazališta sijena i performansa interakcije s publikom; istražujući pritom odnos između tijela i meditacije te različitih oblika izražavanja i samosvijesti. Freitas je prizvala na pozornicu identitet Guintche, performansa koji je nastao od crteža, a dovodi biće u sukob s vlastitim identitetima kroz kontinuiranu preobrazbu.

Kino Europa, gdje se odvija filmski segment festivala, opet je oduševilo brojnu publiku hitom ‘Vikend’ koji je Queer po treći put prikazao u metropoli, te švedskom dramom ‘Sa svakim otkucajem srca’.

Druženja su se nastavila u Hotpotu, uz pravo zagrijavanje za večerašnji party, jer su među performerima bili Colin Self, M. Lamar i Gio Black Peter, koji će s ostatkom PUSSYFAGGOT! kolektiva nastupiti u Jedinstvu večeras uz pojačanje ZbeLeTrona. Atmosferu je dodatno pojačala i DJane Yokanobitch.

U subotu ne propustite!

U Gavelli se održava premijera predstave ‘Psi’ Bojana Đorđeva, nastale prema istoimenu djelu Hervea Guiberta, a u izvedbi mladog i perspektivnog Stipe Kostanića. U Kinu Europa pogledajte ‘Gun Hill Road’, ‘Shame’ te ‘Propast u L.A-u’.

Naravno, vrhunac je večeri i festivalskog q-lubbinga PUSSYFAGGOT! party, večeras u Jedinstvu (22-04) na kojem će vas zabavljati, uz ZbeLeTron, Jonny Woo, Eyes Wild Drag, M. Lamar, Gio Black Peter, Colin Self, Shane Shane i neponovljiva – Lady Miss Kier.

Festival će svoje posljednje izdanje okruniti posebnim događajem obilježavanja svojih deset godina u HNK-u u nedjelju, uz cvjetnu instalaciju Saše Šekoranje, te remek djelo jednog od najpoznatijih europskih koreografa, Raimunda Hoghea, na samo zatvaranje festivala u Muzeju suvremene umjetnosti u ponedjeljak, 30. travnja.

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Kultura Promo

tportal.hr

tportal

Vedrana Knežević

Književna kritika

  • Raskošna propast talijanske aristokracije

  • Čudesan podvig Stipe Božića

  • 'Jamerika' - raspršena verzija crtanog romana

  • Koja je uloga fotografa u ratnohuškačkoj propagandi?

  • Što znači stalno kroz život čitati jednu knjigu

  • Jergovićev obiteljski roman je književni događaj

  • Čega se sjećamo kada se sjećamo vlastite prošlosti

  • Jesen našeg vijeka

  • Od umješnosti do umjetnosti riječi

  • Vrtlarev roman koji nećete ispuštati iz ruku

Sve kritike

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr