UZBUDLJIV VIKEND

Ne propustite zadnje dane zagrebačkog Queera!

28.04.2012 u 18:23

Bionic
Reading

Festival koji se održava posljednju, desetu po redu godinu, ulazi u završne dane, a na tportalu pogledajte kako je bilo i što nas još očekuje

Peti dan QueerZagreb festivala obilježile su izvedbe Tadasua Takaminea ‘Kako ne razmišljati’ i cover-girl ovogodišnjeg izdanja Marlene Freitas s ‘Guintche’. Takamine je u Gavelli u četiri termina uprizorio zanimljivu kombinaciju instalacije, kazališta sijena i performansa interakcije s publikom; istražujući pritom odnos između tijela i meditacije te različitih oblika izražavanja i samosvijesti. Freitas je prizvala na pozornicu identitet Guintche, performansa koji je nastao od crteža, a dovodi biće u sukob s vlastitim identitetima kroz kontinuiranu preobrazbu.

Kino Europa, gdje se odvija filmski segment festivala, opet je oduševilo brojnu publiku hitom ‘Vikend’ koji je Queer po treći put prikazao u metropoli, te švedskom dramom ‘Sa svakim otkucajem srca’.

Druženja su se nastavila u Hotpotu, uz pravo zagrijavanje za večerašnji party, jer su među performerima bili Colin Self, M. Lamar i Gio Black Peter, koji će s ostatkom PUSSYFAGGOT! kolektiva nastupiti u Jedinstvu večeras uz pojačanje ZbeLeTrona. Atmosferu je dodatno pojačala i DJane Yokanobitch.

U subotu ne propustite!

U Gavelli se održava premijera predstave ‘Psi’ Bojana Đorđeva, nastale prema istoimenu djelu Hervea Guiberta, a u izvedbi mladog i perspektivnog Stipe Kostanića. U Kinu Europa pogledajte ‘Gun Hill Road’, ‘Shame’ te ‘Propast u L.A-u’.

Naravno, vrhunac je večeri i festivalskog q-lubbinga PUSSYFAGGOT! party, večeras u Jedinstvu (22-04) na kojem će vas zabavljati, uz ZbeLeTron, Jonny Woo, Eyes Wild Drag, M. Lamar, Gio Black Peter, Colin Self, Shane Shane i neponovljiva – Lady Miss Kier.

Festival će svoje posljednje izdanje okruniti posebnim događajem obilježavanja svojih deset godina u HNK-u u nedjelju, uz cvjetnu instalaciju Saše Šekoranje, te remek djelo jednog od najpoznatijih europskih koreografa, Raimunda Hoghea, na samo zatvaranje festivala u Muzeju suvremene umjetnosti u ponedjeljak, 30. travnja.