tportal.hr

Zagreb
+12
Osijek
+14
Pula
+14
Rijeka
+14
Zadar
+12
Split
+14
Dubrovnik
+11

NAGRADNJAČA

Zvjezdani ciklus u Lisinskom

Od Španjolske i Kube pa do poznatih hitova The Beatlesa - gitarist Edin Karamazov i 'otac gitare' s Kube Leo Brouwer će u petak 27. travnja, uz Zagrebačku filharmoniju, u Zvjezdanom ciklusu u KD-u Lisinski izvesti program za sve ljubitelje gitare. A mi smo pripremili 2x2 ulaznice za svoje čitatelje.

Datum objave:
25.4.2012 12:41

Zadnja izmjena:
26.4.2012 12:43

Jedan od najuzbudljivijih i najkarizmatičnijih svirača gitare i lutnje u svijetu, Edin Karamazov, za svoje virtuozne i emocionalno predane izvedbe dobio je gromoglasne pohvale širom Europe i Amerike.

Sa slavnim britanskim glazbenikom Stingom snimio je album 'Songs From the Labyrinth' za Deutsche Grammophon, koji je u tri mjeseca prodan u tri milijuna primjeraka. Unatoč uspjesima još uvijek uživa u uličnim svirkama, a za sve što ga pokreće u životu, kaže, kriva je - muzika!

U Zvjezdanom ciklusu nastupa uz 'oca gitare' s Kube, slavnog kubanskog gitarista, skladatelja i dirigenta Lea Brouwera. Uz veliki orkestar Zagrebačke filharmonije Brouwer predstavlja dvije velike uspješnice svojega opusa - Las ciudades invisibles i Canción de gesta - koje je izvodio s mnogim velikim orkestrima širom svijeta.

Edin Karamazov nastupa u tri teme iz slavne suite Iberia španjolskog majstora Isaaca Albéniza, a za kraj te uzbudljive koncertne večeri Edin i Leo pripremaju još jednu pravu glazbenu poslasticu: Beatlerianas - sedam hitova The Beatlesa: 'Eleanor Rigby', 'Yesterday', 'She Is Leaving Home', 'Ticket To Ride', 'Got To Get You Into My Life', 'Here', 'There and Everywhere' i 'Penny Lane' - u Brouwerovoj obradi za gitaru i orkestar!

Po dvije ulaznice osvojii su:

Veljko Vuletić
Hrvoje Reich


Ulaznice se podižu na štandu PRESS u KD Vatroslava Lisinskog, na dan koncerta od 18 do 19:20h, uz predočenje osobne iskaznice.

189984,189727,189514,188165

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Kultura Promo

tportal.hr

tportal

Vedrana Knežević

Književna kritika

  • Raskošna propast talijanske aristokracije

  • Čudesan podvig Stipe Božića

  • 'Jamerika' - raspršena verzija crtanog romana

  • Koja je uloga fotografa u ratnohuškačkoj propagandi?

  • Što znači stalno kroz život čitati jednu knjigu

  • Jergovićev obiteljski roman je književni događaj

  • Čega se sjećamo kada se sjećamo vlastite prošlosti

  • Jesen našeg vijeka

  • Od umješnosti do umjetnosti riječi

  • Vrtlarev roman koji nećete ispuštati iz ruku

Sve kritike

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr