PRIPREMA, POZOR, PR!

Mediji na drukčiji način

25.04.2012 u 10:33

Bionic
Reading

Godina je 2008. Nacija se najviše prisjeća kako nas je akindžija Semih Šenturk zavio u crno golom u 122. minuti. Ekonomski teoretičari intenzivno u javni diskurs unose riječ recesija, iako ju hrvatski praktičari odavno poznaju. Ipak, nije sve crno i nije sve baš 'ošlo' u Honduras. Nekoliko studenata novinarstva i komunikologije koji ne žele ići maleni pod zvijezdama odlučuju osnovati udrugu vrlo kontroverznog imena – Komuna (eh, ajde nekom objasnite da je to zajednica + KOMUNikologija.

Nakon porođajnih muka koje Komuna prolazi, rađa se ideja o simpoziju koji će pružiti priliku studentima novinarstva i komunikologije da izlože svoje radove i tako krenu s afirmacijom ne samo u znanosti, već i medijskom prostoru. Također, cilj je pokazati da su mediji samo sredstvo, a na nama je da ih, svjesni njihove važnosti, oblikujemo njegujući pozitivne vrijednosti – odatle i naziv 'Mediji na drukčiji način'. Ove ćemo godine u suradnji s Odjelom komunikologije Hrvatskih studija, a povodom Svjetskog dana medija 3. svibnja održati četvrti po redu simpozij na kojem ćemo ugostiti poznate predavače koji su se isprofilirali u odnosima s javnošću i organiziranju raznih događanja – Ranko Vučinić (PRiredba), Violeta Colić (Premisa), Aleksandra Kolarić (Deloitte Advisory Services) i Karlo Matić (Gospodari zabave).

Studenti komunikologije s Hrvatskih studija izložit će tri rada koji se bave spomenutim temama, dok su svi drugi studenti zagrebačkog sveučilišta mogli sudjelovati u natječajima izražavanjem svoje kreativnosti putem eseja, fotografija i crteža te pritom osvojiti vrijedne nagrade koje su nam osigurali naši spozori. Stručni žiri odabrat će najbolje radove, koji će biti izloženi u auli knjižnice Hrvatskih studija.

U realizaciji našeg događaja pomogli su nam naši sponzori: AGM, Školska knjiga, Koestlin, City Center, HUOJ, Studio HRG i brojni medijski pokrovitelji.

U ime Udruge i Odjela komunikologije nadamo se da ćete posjetiti naš simpozij i pritom steći nova znanja o medijima! Priprema, pozor, PR - vidimo se 3. svibnja u 10h na Znanstveno-učilišnom kampusu Borongaj!

U ime svih članova USKN Komuna, a posebice organizacijskog tima, nadamo se da ćete i sami posjetiti ovaj simpozij i uvjeriti se.