tportal.hr

Zagreb
+11
Osijek
+11
Pula
+14
Rijeka
-
Zadar
+8
Split
+9
Dubrovnik
+10

'PROJEKT LN 360°'

Mladi umjetnici bude domaće tržište umjetnina

'Projekt LN 360°', čiji je cilj afirmirati mlade likovne umjetnike u zemlji i svijetu te probuditi uspavano tržište umjetnina u Hrvatskoj, zagrebačkoj će se publici predstaviti 26. travnja u 19 sati u Salonu Laval Nugent i Galeriji Futura

Datum objave:
23.4.2012 11:10

Zadnja izmjena:
27.4.2012 12:36

U Salonu Laval Nugent (Vodnikova 4) i galeriji Futura (Masarykova 24) bit će predstavljeni radovi dvadeset umjetnika koji su proglašeni najboljima od sedamdesetak pristiglih na natječaj.

Uz radove slikara i kipara, odabrano je i nekoliko radova mladih fotografa, video umjetnika te umjetnika s konceptualnim idejama.

'Projekt je zamišljen kao živo tijelo koje se mijenja, tako da će svake dvije godine biti ponovljen natječaj na kojim će biti izabrana djela novih mladih umjetnika. Njihovi radovi bit će prezentirani na izložbama u zemlji, ali i u mnogim europskim metropolama poput Pariza i Praga. Hrvatska iduće godine ulazi u Europsku uniju, što je veliki izazov, ali i šansa da se prezentira Europi i svijetu kao zemlja kulture i turizma', kazao je Neven Fitnić, voditelj 'Projekta LN 360°' dodavši kako su ih, za sada, podržali Ministarstvo kulture, Ministarstvo vanjskih poslova, Likovna akademija u Zagrebu i Matica Hrvatska, a nadaju se i suradnjii sa srodnim institucijama Europske unije.

Na izložbi svoje će radove predstaviti: Jelena Azinović, Željka Cupek, Alisa Čaber, Biljana Gaurina, Ivona Jurić, Focus Group (Iva Kovač & Elvis Krstulović), Filip Mahmudčehajić, Miron Milić, Damian Nenadić, Ivana Ožetski, Marina Paulenka, Petar Popijač, Boris Stapić, Stjepan Šandrk, Valentina Šuljić, Gorana Težak, Nikola Vrljić, Nebojša Vuković, Anabel Zanze i Martina Zelenika.

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Kultura Promo

tportal.hr

tportal

Vedrana Knežević

Književna kritika

  • Raskošna propast talijanske aristokracije

  • Čudesan podvig Stipe Božića

  • 'Jamerika' - raspršena verzija crtanog romana

  • Koja je uloga fotografa u ratnohuškačkoj propagandi?

  • Što znači stalno kroz život čitati jednu knjigu

  • Jergovićev obiteljski roman je književni događaj

  • Čega se sjećamo kada se sjećamo vlastite prošlosti

  • Jesen našeg vijeka

  • Od umješnosti do umjetnosti riječi

  • Vrtlarev roman koji nećete ispuštati iz ruku

Sve kritike

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr