IZLOŽBA U VINKOVCIMA

Pogledajte nagrađene radove Salona fotografije

16.04.2012 u 12:07

Bionic
Reading

Grand prix Salona fotografije Vinkovci 2012. dodijeljen je autorici Vesni Đukić za fotografiju 'Laste, odletjele su jučer'

Na natječaj Fotokluba Vinkovci selektor Stanko Herceg je od pristiglih 1011 fotografija 261 autora za izložbu odabrao 92 fotografije 66 autora.

Najuspješnijim autorima dodijeljene su po tri nagrade, za kolekcije te za pojedinačne fotografije, kao i pohvale zapaženim radovima.

Grand Prix Salona dodijeljen je autorici Vesni Đukić za fotografiju 'Laste, odletjele su jutros'.

'Digitalni fotoaparati toliko su usavršeni, dostupni i lako se njime rukuje pa mnogi misle da kupnjom modernog 'digitalca' postaju fotografi. Promišljanje i pravilno fotografsko-likovno izražavanje proces je kojemu treba ozbiljno pristupiti i sustavno ga izučavati. Eksperimentiranje unutar neznanja raznim ponuđenim alatima sigurno je zabavna, ali ujedno 'opasna igra' za razvoj i pravilnu upotrebu fotografije. Uspjeh i veći dometi današnjih fotografskih kreativaca ne leže u demokratičnosti, masovnosti, agresivnosti, tehničkoj savršenosti i milijunima piksela, nego u povratku likovnosti, promišljanju i dobroj ideji. Nije toliko važno 'što', nego 'kako' snimati', kazao je Stanko Herceg, selektor Salona.

U fotogaleriji pogledajte nagrađene i pohvaljene fotografije te fotografije iz nagrađenih kolekcija.