NAGRADNJAČA

Violinist Mikhail Simonjan u Plavom ciklusu

11.04.2012 u 09:45

Bionic
Reading

U petak, 13. travnja u Plavom ciklusu Zagrebačke filharmonije gostuju maestro Kristjan Järvi i violinist Mikhail Simonjan. A mi smo za svoje čitatelje pripremili 2x2 ulaznice.

Maestro Kristjan Järvi je jedinstvena glazbena osobnost koja gura granice klasične glazbe svježim idejama, karizmom i tehničkih junaštvom. Njegovo ime je postalo sinonim za umjetničke i kulturne raznolikosti, utjelovljene u svojim ulogama kao umjetnički savjetnik orkestra Basel komore i utemeljitelja i glazbenog ravnatelja New York Absolute Ensemble. Studirao je glasovir na Manhattan School of Music i dirigiranje na Sveučilištu u Michiganu. Karijeru je započeo asistirajući Esa-Pekka Salonen u Los Angeleskoj filharmoniji, a slijede je glavni dirigent i glazbeni ravnatelj Norrlands Opere i Simfonijskog orkestra u Švedskoj te Tonkünstler orkestra u Beču. Dobitnik je mnogih priznanja, uključujući švedski Grammy za najbolju opersku izvedbu te njemačkog rekordnog kritičara nagradu za najbolji album i nominaciju za Grammy.

Iako je u svojim ranim dvadesetima, Mikhail Simonyan je već prepoznat kao jedan od najslavnijih talenata svoje generacije. Simonyan je počeo učiti violinu u dobi od pet godina. Kao dio prve generacije umjetnika za inozemnu karijeru u doba sa znatno smanjenim državnim potporama, utro je stazu za mlade glazbenike u Rusiji. Nastupao je, među ostalima, s Ruskim nacionalnim orkestrom, Moskovskim komornim orkestrom, Bečkim Tonkünstler orkestrom, Cincinnati simfonijskim orkestrom, Simfonijskim orkestrom New Jersey itd. Surađivao je s dirigentima, uključujući Valerija Gergijeva, Mikhail Pletneva, Constantine Orbeliana, Vladimir Spivakova, Arnold Katza, Kristjan Järvia, Leon Botsteina i Yehudi Menuhina.

Novi cd Mikhaila Simonyana pod nazivom 'Two souls' koji je u izdanju diskografske kuće Universal Music izišao u siječnju 2012, moći će se kupiti na promotivnom pultu Universal Musica u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog prije i poslije koncerta, a iste će slavni umjetnik i osobno potpisivati nakon koncerta.

Po dvije ulaznice osvojile su:

Sabine Marić
Ivana Radan

Ulaznice se podižu na štandu PRESS u KD Vatroslava Lisinskog, na dan koncerta od 18 do 19:20h, uz predočenje osobne iskaznice.