Kulturmiks IZRAZ PROTESTA

Umjetnica pred Uredom za kulturu ostavila zapakirani izmet

Izvor: Screenshot Yotube , Autor:Yotube
  • Autor: tportal.hr
  • 3.1.2013 12:11:38
  • 4.4.2012 20:54:26

Umjetnica Selma Banich dostavila je Gradskom uredom za kulturu u Ilici 25 zapakirani vlastiti izmet, kao izraz protesta protiv gradske kulturne politike

Ova je akcija izvdena danas u ranim poslijepodnevnim satima jedna u nizu nastojanja da se skrene pozornost šire javnosti i izazove reakcija nadležnih na netransparentnost, klijentelizam i korupciju u Gradu Zagrebu, a koje su potaknute objavom rezultata za javne potrebe u kulturi Grada Zagreba.

'Dragi građani, 3. travnja 2012. izvela sam čin darivanja Uredu za kulturu Grada Zagreba. To jutro posrani dar (upakiran u kutiju s porukom) stavila sam pred ulaz u zgradu Ilice 25. Udaljavajući se s mjesta darivanja prema gradskoj gužvi, preostalo mi je još samo iznova utvrditi: Smrdi, smrdi. Ko salpa pun govana', poručila je umjetnica.

Selma Banich je umjetnica, aktivistica, živi i radi u Zagrebu. Suosnivačica i programska koordinatorica ekscene, nagrađivane platforme za edukaciju i istraživanja u izvedbenim umjetnostima. Autorica, izvođačica i osnivačica OOURa, zagrebačke kolaborativne izvedbene grupe. Umjetnička suradnica i izvođačica u projektima izvedbenih grupa Trafik, DB Indoš – House of Extreme Music Theatre, Sodaberg, k.o. i Every house has a door, čikaške izvedbene grupe.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još