Kulturmiks IZ BARCELONE

Opera 'La Bohéme' uživo u multipleksima CineStar

  • Autor: tportal.hr
  • 7.3.2012 15:18:50
  • 7.3.2012 13:23:25

Multipleksi CineStar prikazuju kultnu operu 'La Bohéme' Giacoma Puccinija uživo iz kazališta Teatro Liceu u Barceloni

Opera 'La Bohéme' svojevrsna je oda sreći, njezinoj krhkosti i kratkotrajnosti, ali i osjećajima koje pobuđuje u ljudima. Dramatična i potresna priča preslikana iz života ljudi zaslužila je epitet jedne od najuspješnijih i najpoznatijih opera uopće.

'La Bohéme' ili 'Prizori iz života boema' vjerno dočaravaju studentski i umjetnički svijet pariške Latinske četvrti te probleme siromaštva, neimaštine i bolesti s kojima su suočeni glavni likovi. U drami 'La Bohéme' vjerno je opisana brutalnost socijalne realnosti te borba za opstanak četvero mladih umjetnika koji žive svoje živote iz dana u dan između snova i razočaranja, iščekujući trenutak koji će im donijeti novi, bolji početak. Ali siromaštvo i nesreća, ipak jači od nade i snova, odvode u smrt glavne likove Rodolfa i Mimi. Glazba koju je skladao Giacomo Puccini prepuna je melodramatične nježnosti s kojom se svaki gledatelj može poistovjetiti.

Operu izvode Fiorenza Cedolins, Ramon Vargas, Christopher Maltman, Gabriel Bermudez i Ainhoa Arteta uz orkestar kazališta Teatro Liceu Barcelona i dirigenta Victora Pabla Pereza.

Cjelovit program potražite na internetskim stranicama.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još