Kulturmiks NAGRADNJAČA

Crveni ciklus u Lisinskom

  • Autor: tportal.hr
  • 1.3.2012 9:55:41
  • 27.2.2012 12:30:36

U petak, 2. ožujka u Crvenom ciklusu Zagrebačke filharmonije, očekuju Vas mladi i uspješni rumunjski dirigent Ignat Mihnea i dobitnik nagrade Zagrebačke filharmonije za najboljeg mladog glazbenika 2010. Bruno Vlahek, u programu pravih glazbenih meštara Čajkovskog, Rahmanjinova, Enescua te 1. Simfonije Srećka Bradića. A mi vam ovom prilikom poklanjamo 1x2 ulaznice.

Dirigent Ignat Mihnea studirao je klavir, a zatim skladanje i orkestralno dirigiranje na Nacionalnom sveučilištu za glazbu u Bukureštu diplomirajući s najboljim uspjehom. Dirigirao je Nacionalnim simfonijskim orkestarom Irske, Nacionalnim orkestrom Radio Rumunjske, Simfonijskim orkestrom Bilbao i praktično svim filharmonijskim orkestrima iz Rumunjske. Trenutno završava svoju sedmu sezonu kao glazbeni direktor Filharmonijskog orkestra Sveučilišta Alicante u Španjolskoj.

Pijanist i skladatelj Bruno Vlahek jedan je od najistaknutijih i najsvestranijih hrvatskih glazbenika nove generacije. Koncertirao je u prestižnim dvoranama kao što su Palau de la Música u Barceloni, Akademija Liszt Ferenc u Budimpešti, Auditorio Nacional u Madridu, Gasteig u Münchenu, Mozarteum Salzburg, Tel Aviv Museum of Art te u mnogim drugim glazbenim centrima i na festivalima (Dubrovačke ljetne igre, Muzički biennale Zagreb, Osorske glazbene večeri, Festival Busoni i dr.) u Njemačkoj, Austriji, Italiji, Hrvatskoj, Francuskoj, Izraelu, Norveškoj, Crnoj Gori, Češkoj, Poljskoj, Rumunjskoj, Sloveniji, Švedskoj, Švicarskoj i Velikoj Britaniji. Nagrađen je na natječajima za poticanje hrvatskog glazbenog stvaralaštva Ministarstva kulture Republike Hrvatske, a notni zapisi njegovih skladbi izdani su dosad u Velikoj Britaniji i SAD-u. Imajući na umu da mu je tek 26 godina, svestranost koju pokazuje u svom glazbenom djelovanju (pijanist i skladatelj) uistinu je impozantna.

Upravo zato ovakve prigode Zagrebačka filharmonija smatra pravom prilikom da, na način na koji to najbolje zna i umije, potiče mlade potencijale neupitnog talenta izrasle na hrvatskom tlu da se izgrađuju i potvrđuju na ponos hrvatske glazbe i kulture.


Dvije ulaznice za koncert je osvojila Mirna Kilić.

Ulaznice se podižu na štandu PRESS u KD Vatroslava Lisinskog, na dan koncerta od 18:30 do 19:20h, uz predočenje osobne iskaznice.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još