Kulturmiks UMJETNIK-MEGALOMAN

Damien Hirst planira izgradnju čak 500 kuća

  • Autor: S. F.
  • 21.2.2012 15:57:47
  • 21.2.2012 13:32:50

Ubrzo nakon što je Londončanima pripremio izložbu koja je u medijima izazvala brojne kritike, britanski umjetnik Damien Hirst najavio je svoje nove grandiozne planove – izgradit će 500 visokoenergetskih kuća

Damien Hirst ponovno je potvrdio da se i negativan publicitet može iskoristiti u svrhu promocije. Dok njegova izložba 'The Complete Spot Paintings' u galeriji Gagosian izaziva izrazito loše kritike engleskih kritičara te ga, među ostalima, Christian Viveros-Faune naziva najvećim obmanjivačem umjetničkog svijeta, Hirst medijima objavljuje svoje nove planove.

U svom već dobro poznatom megalomanskom štihu planira izgraditi 500 eko-kuća u okolici grada Ilfracombea. Baš poput sveprisutnih točkica i kuće su, ističe, dio njegove vizije, ali će za provedbu i ovoga puta biti zaduženi njegovi pomoćnici, među kojima i arhitekt Mike Rundell.

'Želi da kuće budu takve da bi sam Hirst želio u njima živjeti', kazao je Rundell no nije objasnio što to točno znači. Arhitekt je dodao da je cilj Hirstovog budućeg naselja privući mlade kreativne ljude i njihove obitelji, prenosi Artinfo.com.

Medijima je otkrio da će sve kuće bit opremljene krovnim kolektorima, vjetrenjačama te staklenim površinama za što bolje korištenje sunčeve energije.

Damien Hirst i sam je neko vrijeme živio nedaleko od Ilfracombeam te u tom gradu već posjeduje restoran, umjetnički studio i nekoliko velikih imanja.
Gradnja naselja trebala bi započeti 2013. godine.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još