NAGRADNJAČA

Bryn Terfel u Lisinskom

03.02.2012 u 14:10

Bionic
Reading

U utorak, 7. veljače, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog nastupa jedan od glasovitijih pjevača na suvremenoj glazbenoj sceni, Bryn Terfel. A mi vam ovom prilikom poklanjamo 2x2 ulaznice za koncert.

Velški bas bariton hrvatskoj je publici vjerojatno najpoznatiji kao redoviti gost opernih prijenosa iz Metropolitana i Covent Gardena, kao Wotan u Wagnerovom 'Prstenu Nibelunga' te Scarpia u Puccinijevoj 'Tosci'.

Svoju je karijeru započeo početkom devedesetih godina hvaljenim interpretacijama Mozarta, što mu je osiguralo ne samo nastupe u svim relevantnim opernim kućama i koncertnim dvoranama, već i ekskluzivni ugovor za izdavačku kuću Deutsche Grammophon. Program koncerta naslonjen je na diskografsko izdanje 'Bad Boys', objavljeno prije dvije godine, te donosi neke od poznatijih ulomaka bas baritonskog repertoara.

Od šarlatana Dulcamara iz Donizettijevog 'Ljubavnog napitka', preko Mefista iz Gounodovg 'Fausta', Jage iz Verdijevog 'Otella' do modernijih ulomaka iz Gershwinove 'Porgy i Bess' (Sportin' Life) i Weillove 'Opere za tri groša' (Mackie-Nož), Terfel interpretira široku plejadu karakternih negativaca, koji uglavnom čine okosnicu njegovog opernog repertoara. Moguću zamku jednoličnosti u odabiru isključivo scenskih 'zlikovaca' Terfel je demantirao već na samom albumu, zahvaljujući nijansiranim i predanim izvedbama, koje odaju vokalno suverenog interpreta koji posve opravdava svoj ugled kao jedan od karizmatičnijih pojava suvremenog lirskog teatra. Zborom i orkestrom Hrvatske televizije ravnati će redoviti Terfelov suradnik, dirigent Gareth Jones.

Po dvije ulaznice su osvojile:

Sabine Marić
Elizabeta Barišić