IZLOŽBA NA VELIKOM PLATNU

Film o Da Vinciju u američkim kinodvoranama

26.01.2012 u 14:44

Bionic
Reading

Dokumentarni film nadahnut londonskom izložbom radova Leonarda da Vincija 'Leonardo da Vinci: slikar s milanskog dvora' izazvao je velik interes publike u kinima Velike Britanije. Ponukani odjekom izložbe, dokumentarac će uskoro početi prikazivati i u kinima SAD-a

Kao što se moglo očekivati, izložba 'Leonardo da Vinci: slikar s milanskog dvora', postavljena u londonskoj Nacionalnoj galeriji, pobudila je veliko zanimanje ljubitelja umjetnosti.

Dokumentarni film 'Leonardo Live' nudi mogućnost virtualne šetnje izložbom koja traje još samo devet dana (do 4.veljače) te u 85 minuta donosi intervjue s organizatorima i stručnjacima za Da Vincija, priče o umjetnikovu životu, kao i detalje o nastanku izloženih radova.

'Čak i ako ste među sretnicima koji su dobili priliku uživo razgledati izložbu, djela možete promotriti tek na otprilike 18 sekundi', kazao je redatelj Phil Grabsky dodavši da film pruža mogućnost pregledavanja detalja.

'Leonardo Live' u kinima Velike Britanije premijerno je prikazan u studenom 2011, a projekcija je održana istovremeno u četrdeset i jednom kinu s rasprodanim kartama.

Većina djela vrlo vjerojatno, nakon Londona više neće putovati niti biti posuđena zbog složenosti transporta i štete koja se svakom posudbom nanosi djelima.

Unatoč sumnjama da će film kod američke publike ponoviti britanski uspjeh, redatelj Grabsky je optimističan te očekuje pune kinodvorane. Američka premijera na rasporedu je 16. veljače, a mi vam donosimo trailer.