Kulturmiks KASNIJE OD ROKA

Inauguracija Louvrea Abu Dabija tek 2015. godine

Emirat Abu Dabi najavio je u srijedu da će gradnja muzeja Louvre biti završena 2015., a muzeja Guggenheim 2017., bitno kasnije od predviđenih rokova za ta dva ambiciozna projekta

'Kompanija za promicanje turizma i ulaganja (TDIC) najavljuje datume inauguracije za muzeje otoka Sadijat: Louvre Abu Dabija 2015., nacionalni muzej Zajed 2016., muzej Guggenheim Abu Dabi 2017.', prema priopćenju te državne tvrtke.

Bilo je predviđeno da će izgradnja tih muzeja biti završena između 2013. i 2014., ali vlasti Abu Dabija su prošle godine potvrdile kašnjenje radova, na temelju ponovne procjene državnih potrošnji.

Otok Sadijat, samo 500 metara od obale Abu Dabija na kojem se grade ti muzeji, bit će kulturna destinacija koja će privlačiti posjetitelje cijelog svijeta, rekao je predsjednik TDIC, šeik sultan Ben Tahnon Al Nahjan.

Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy je u svibnju 2009. obilježio početak gradnje Louvre Abu Dabija, po projektu francuskog arhitekta Jeana Nouvela.

Muzej suvremene umjetnosti Guggenheim je dizajnirao slavni Frank Gehry, a muzej Zayed Britanac Norman Foster.

Unatoč svjetske gospodarske krize koja je izazvala urušavanje građevinskog sektora u emiratu Dubaija, Abu Dabi je zadržao velik dio svojih projekata i pokušava se nametnuti kao kulturna destinacija.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još