NAGRADNJAČA

Poklanjamo vam knjigu 'Avantura u muzejima'

20.01.2012 u 11:37

Bionic
Reading

Ova zanimljiva i edukativna knjiga otkriva pravo blago hrvatskih muzeja, njihovu prošlost i sadašnjost te njihove osobitosti i raznolikosti. Vodič je nezaobilazna knjiga za sve one koji žele saznati više, za stalne posjetitelje muzeja, ali i za one koji će to tek postati. A Školska knjiga i tportal.hr su za svoje čitatelje pripremili tri primjerka knjige!

Didaktična, primjerena, ali i zaigrana i bogata informacijama, ova knjiga će potaknuti vaš interes za posjetu muzejima te u jednoj publikaciji omogućiti uvid u svu raskoš hrvatskih muzeja i zbirki.

Vodič predstavlja 38 raznovrsnih muzeja – arheološki, etnografski, prirodoslovni, umjetnički, povijesni, gradski, tehnički i dr. - te svjedoči o bogatoj hrvatskoj baštini i kulturi koja se kroz povijest razvijala i očuvala u svojim muzejima i zbirkama. Ovaj je vodič svjedočanstvo i o trudu i upornosti da se stvori neki muzej, da se za njega prikupe eksponati te da se njegova djelatnost održi kroz stoljeća.

Ova knjiga omogućuje čitateljima da upoznaju hrvatske muzeje, ali i da nauče kako je pojedini muzej dobio ime ili kada je otvoren prvi muzej. Naučit će mnoge nove riječi, jer se na kraju knjige nalazi pojmovnik koji objašnjava sve strane i stručne pojmove na koje mogu naići u knjizi. Oni koji još to ne znaju naučit će smije li se u muzeju fotografirati te što je sve dopušteno ili zabranjeno raditi u muzejima. Tako ova knjiga postaje i svojevrsni bonton za sve nove, mlade posjetitelje muzeja.

Školska knjiga ima čast pozvati vas na predstavljanje knjige 'Avantura u muzejima' autorica Irene Jukić Pranjić i Jelene Bračun Filipović u ponedjeljak 23. siječnja s početkom u 18 sati u Velikoj dvorani Školske knjige, III. kat, Masarykova 28, Zagreb.

Knjigu će predstaviti:
dr. sc. Frano Dulibić, izvanredni profesor na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, Odsjek za povijest umjetnosti
Malina Zuccon Martić, viša muzejska pedagoginja u Muzeju za umjetnost i obrt
Irena Jukić Pranjić i Jelena Bračun Filipović, autorice knjige

Uz ugodno druženje na prigodnom domjenku, zainteresirani će uzvanici moći kupiti knjigu po promotivnoj cijeni.

Knjige su osvojili:

Anja Jančula
Biljana Mijatović
Maja Kovačić

Nagrade šaljemo poštom na kućnu adresu.