DAN DVORANE LISINSKI

Filharomnijski bal, balet i Muppeti

30.12.2011 u 11:24

Bionic
Reading

Tradicionalnim Filharmonijskim balom Zagrebačke filharmonije svečano je obilježen Dan koncertne dvorane 'Vatroslav Lisinski', pod ravnanjem maestra Petera Gutha, nasljednika Bečke tradicije i promicatelja glazbe obitelji Strauss

Poznati dirigent i violinist stekao je međunarodni ugled jedinstvenim nastupima koji nadahnjuju i glazbenike i publiku te vođenjem orkestra u tradiciji Johanna Straussa.

Na programu bala izvedeni su valceri 'Na lijepom plavom Dunavu", 'Proljetni glasi', 'Vino, žene i pjesma', 'Trič trač polka' i drugi.

Koncert su uveličali i baletani HNK-a u Zgarebu u režiji i koreografiji Svebora Sečaka. Ravnatelj Zagrebačke filharmonije Miljenko Puljić i glazbeni publicist Zlatko Mađar uručili su prestižnu nagradu Zagrebačke filharmonije i Zagrebačke banke koju je ove godine dobio bariton Ljubomir Puškarić.

Nagrada se sastoji od 75.000 kuna i koncertom s Zagrebačom filharmonijom koji će se održati u listopadu 2012., najavio je Puljić.Također, istaknuo je kako u novoj godini očekuje zakon o filharmoniji i početak gradnje matične dvorane tog prestižnog orkestra.

Prema tradiciji Dana dvorane dodijeljene su i ovogodišnje nagrade Hrvatske glazbene mladeži 'Ivo Vuljević' za najistaknutije ostvarenje mladih glazbenika, a dobitnici su gitarist Srđan Bulat i udaraljkaš Filip Merčep.

Obilježavanje Dana dvorane Vatroslava Lisinskog završilo je hrvatskom pretpremijerom glazbene komedije 'The Muppets'.