NAGRADNJAČA

Dobitnici knjige 'Majansko proročanstvo'

14.12.2011 u 10:04

Bionic
Reading

Knjiga 'Majansko proročanstvo', autora Stevea Altena, prvi je roman majanske trilogije koji je postigao izniman svjetski uspjeh. Preveden je na 21 jezik i prodan u više od milijun primjeraka. Tportal.hr vam ovom prilikom poklanja dva primjerka romana.

'Majansko proročanstvo' doima se poput vrtoglava leta koji čitatelja ostavlja u grču i razrogačenih očiju dok brzinom asteroida juri od drevnoga svijeta k dvadeset prvom stoljeću u nezaboravnoj misiji spašavanja svijeta od sudnjega dana.

Arheolog Julius Gabriel trideset je dvije godine istraživao majanski kalendar, enigmu staru 2500 godina koja predviđa Apokalipsu. Istraživanje ga je dovelo do zaključka da su drevne građevine kao što su Velika piramida u Gizi, Stonehenge, Angkor Wat i Chichén Itzá, izgrađene kao dio prastarog sigurnosnog sustava koji bi mogao spasiti čovječanstvo od posvemašnjeg uništenja. Ali Julius je sada mrtav, a njegove teorije nestale su zajedno s njim, izvrgnute ruglu i nevjerici. Njegov sin Michael nastavlja očevu potragu za spasom čovječanstva. Da bi mu to uspjelo mora proći pola svijeta i suočiti se s najnevjerojatnijim izazovima.

Maštovite uloge koje je Alten pripisao piramidama i peruanskim naskanskim narodima savršena su odskočna daska za cijeli niz velikih tema, nalik onima iz Ratova zvijezda. Likovi su dostojni najboljih uloga; vradžbine uvijek pobjeđuju tehnologiju; a Alten vuče oštroumne paralele između majanskih mitova i ove sjajne priče iz svemirskog doba, upotpunjene uvjerljivom ljubavnom fabulom i realističnim sporednim zapletima.

Knjigu su osvojili:

Maja Štetić
Slavko Markota

Nagradu šaljemo poštom na kućnu adresu.