STUDENTSKI CENTAR

Ne propustite potpuno besplatan Velesajam kulture

12.12.2011 u 15:16

Bionic
Reading

Velesajam kulture, tradicionalna manifestacija Kulture promjene Studentskog centra (SC) održat će se od 15. do 18. prosinca u prostorima SC-a, s programom koji promovira autorski rad u području umjetnosti, kazališta, performansa, filma, književnosti, likovnosti, glazbe i dizajna te različitih vještina i znanja.

Galerija SC ugostit će u programu "Bilo jednom u sadašnjosti" mlađu generaciju ruskih umjetnika, te stalni program "Reci više" na kojemu sudionici predstavljaju nove ideje iz svijeta umjetnosti.

Filmski dio programa "XX" posvećen je radovima mladih hrvatskih filmašica Dalije Dozet, Nede Radić, Sonje Tarokić, Hane Jusić i drugih.

Iz kazališnog programa ističu se predstave "Love will tear us apart" u koreografiji Saše Božića, "Medeja" Marine Petković Liker, "Ma and Al" Ivice Buljana, "15.12.2011." tursko-njemačke koreografkinje Begum Erciyas te "Nafta", nastala u brazilsko-hrvatskoj koprodukciji, koja je premijerno izvedena na ovogodišnjem festivalu "Perforacije".

Jedan od vodećih hrvatskih predstavnika eksperimentalnog kazališta, Damir Bartol Indoš, izvest će glazbeni performans "Kriegsspiel/ Game of war: igra rata".

Među ostalim, na festivalu će se predstaviti knjiga "Soundtrack života" Anđela Jurkasa, održati dvodnevni "Modni salon" na kojoj će petnaestak mladih hrvatskih modnih dizajnera predstaviti svoj rad te filmsko-ekološki "Kviz velesajamskih gradova".

U programu "Podvelesajam znanosti", fizičari, kemičari i biolozi odgovarat će na pitanja kako je biti znanstvenik te čemu služe eksperimenti i kako eksperimentirati.

Predstavit će se i novomedijski projekt Kulture promjene "Hacklab I'MM", te projekti nastali u radionicama Artduino te Hackteria. U suradnji s medijskim labom "Ljudmile" iz Ljubljane organizirat će se radionica izrade theremina i zajednički jam session s hrvatskim i ruskim jazzistima.

Sindikat biciklista na festivalu će sudjelovati s nizom predavanja, tribina i radionica, a u okviru glazbenog programa nastupit će eksperimentalni jazz trio iz Moskve "Jazzator", koji će osim koncerta održati i jazz radionicu te jam session s nekoliko zagrebačkih jazz glazbenika.

Ulaz na sva događanja 8. Velesajma kulture je slobodan.