FINALISTI 2011.

Prva prodajna izložba u Laubi

09.12.2011 u 10:51

Bionic
Reading

U Laubi će se održati prva prodajna izložba recentnih radova hrvatskih umjetnika koje je otkupila Zbirka Filip Trade. Izložba pod nazivom Finalisti 2011: Laubine akvizicije i prodajna izložba otvara se večeras 9. prosinca u 21 sat

Cilj je Laubine izložbe predstaviti rezultat jednogodišnjeg rada Zbirke Filip Trade koja prati, producira i prezentira rad hrvatskih umjetnika.

U sklopu izložbe Finalisti 2011 bit će pokazane ovogodišnje akvizicije, a u prodajnom dijelu posjetiteljima će biti predstavljeni recentni radovi istih umjetnika koji su još u njihovom vlasništvu.

'Vodeći se idejom da u svom programu predstavljamo jedino radove umjetnika koje i sami podupiremo, prodajni će dio izložbe obuhvaćati samo radove umjetnika čija smo djela i sami otkupili u posljednjih godinu dana', kazali su iz Laube.

Finalisti otkupljeni za Zbirku Filip Trade su: Lovro Artuković s radovima 'Modeli poziraju za pietu' i 'Pietá obrnuto', Ivan Fijolić i skice za Neo NOB, Alem Korkut 'Laž, Laži', Kristina Lenard i site-specific instalacija 'Izvan granica', Bruno Pogačnik s radom 'WTC', Igor Ruf i 'One of a kind and five others', Marko Tadić 'Što znači Lauba?', Stipan Tadić i 'Tata, Brat, Deda', Zlatan Vehabović s 'Bijelim bizonom' i Marija Ujević Galetović s radom 'Žena Mačka'.

Kustosice izložbe su Vanja Žanko i Vanja Jarni, a bit će otvorena do 15. siječnja.