LONDON CALLING

Krema britanskog stand upa ponovno u Hrvatskoj

01.12.2011 u 09:41

Bionic
Reading

London Calling ponovno u goste dovodi najbolje svjetske komičare britanske škole stand up komedije. Prvi nastup bit će u Zagrebu 5. prosinca u 20.30 sati u prostoru Ham Hama (Varšavska 8)

Yianni Agisilaou

London Calling započinje novu sezonu s novim imenima britanske stand up scene. Građani Zagreba, Osijeka, Rijeke, Varaždina i Čakovca imat će prilike još jednom doživjeti originalnu atmosferu londonskih stand up klubova čiji komičari u svojim nastupima ne štede nikoga i nemaju zabranjenih tema. Dosad je u Hrvatskoj nastupe kluba London Calling pogledalo više od 10.000 ljudi.

Glavni organizator tog projekta je Urbani ured, na čelu s Ninom Bantićem, idejnim začetnikom projekta Zločesta djeca. Budući da je britanska škola humora vrlo popularna u Hrvatskoj, o čemu svjedoči i popularnost britanskih serija, Bantić je pokrenuo međunarodni projekt London Calling i pomoću najboljih svjetskih stand up komičara promiče britanski humor u Hrvatskoj.

London Calling proširio se i na Sloveniju te će se uskoro održati u Ljubljani, Mariboru i Celju.

Ovoga puta u goste dolaze Yianni Agisilaou, Dana Alexander i Naz Osmanoglua.

Yianni Agisilaou australski je komičar s rastućim brojem obožavatelja u Britaniji. Njegov naelektrizirani materijal, oštrouman karakter uvijek spreman na improvizaciju, kao i njegova vještina neprimjetnog kontroliranja publike, doveli su ga do statusa jednog od najtraženijih komičara i voditelja stand up večeri u Britaniji. Yianni redovno nastupa na komičarskim festivalima diljem svijeta, uključujući Edinburgh, Melbourne, Amsterdam, Johannesburg, Leicester i Brighton. Njegove su predstave uspješne i kod kritičara koji njegove ‘stroge socijalne komentare’ uspoređuju s onima Woodyja Allena. Nastupao je u brojnim britanskim, američkim i australskim TV programima.

Zvijezda kanadske komedije Dana Alexander bila je osvježavajući dodatak najvećem festivalu na svijetu, edinburškom Fringe festivalu, prošloga ljeta. Njen komičarski stil opisan je kao ‘pametan, revolucionaran i neustrašiv’. Alexander nazivaju jednim od najjačih mladih komičarki Kanade. Živi u Velikoj Britaniji, u kojoj nepunu godinu zabavlja publiku.

Voditelj predstave, Naz Osmanoglu, dolazi iz Velike Britanije. Pobijedio je na nekoliko britanskih komičarskih natjecanja. Taj veteran edinburškog Fringe festivala sada svoju ljutitu anglo-tursku energiju usmjerava na stand up komediju i pisanje skečeva. Prošle godine postao je jednom od novih zvijezda emisije 'Laughtershock' na trećem programu BBC-ja, hibridu između stand upa i skeč komedije.