IZLOŽBA U ZAGREBU

Pogledajte najbolje od splitske fotografije unazad 100 godina

29.11.2011 u 12:56

Bionic
Reading

Izložba '100 godina splitske fotografije', koja donosi odabrane fotografije od početka 20. stoljeća pa do danas, bit će otvorena 30. studenog u prostorijama Društva Splićana u Zagrebu

Izložbu '100 godina splitske fotografije' organiziraju Fotoklub Split, HNK Hajduk i Društvo Splićana u Zagrebu Marjan. Poseban dio izložbe posvećen je stotoj godišnjici Hrvatskog nogometnog kluba Hajduk, s obzirom da su i Hajduk i Fotoklub Split osnovani davne 1911. godine.

Retrospektivna izložba Fotokluba Split predstavlja odabir fotografija od početka 20. stoljeća, sve do radova nagrađivanih mladih autora posljednjih godina. U dijelu izložbe posvećenom stotoj godišnjici HNK Hajduk naglasak je stavljen na navijače i emocije kojima su pratili rast i razvoj svog kluba.

Na otvorenju izložbe govorit će predsjednik Fotokluba Split Feđa Klarić, poznati alpinist i putopisac Stipe Božić, član Uprave Pavle Cicarelli i predsjednik NO-a Hajduka i neurokirurg Josip Paladino, kao i Marina Čulić Fischer, predsjednica Društva Splićana u Zagrebu Marjan.

Izložba se otvara u 20 sati u prostorijama Društva Splićana u Ilici 16.