Kulturmiks JAVNI BLOG

Projekt 'Babel' na fasadi MSU-a

Na medijskoj fasadi Muzeja suvremene umjetnosti (MSU) u Zagrebu od 23. studenoga do 3. prosinca bit će predstavljen projekt talijanskog umjetnika Francesca Jodicea pod nazivom 'Babel', a riječ je o svojevrsnom javnom blogu'

'Babel' će veliku medijsku fasadu zagrebačkog muzeja pretvoriti u svojevrstan demokratski portal koji će omogućiti građanima da otvoreno izraze svoje želje, ideje, stavove, neslaganja, najavljeno je iz MSU-a.

Projektom 'Babel' 400 četvornih metara LED fasade postaje sredstvo treniranja demokracije. Naziv projekta 'Babel', odnosno Babilonska kula, odnosi se na mjesto s kojega je Jahve rastjerao graditelje pobrkavši im jezike, ali u novom bi kontekstu trebao bi postići suprotno: povezivati suprotstavljene strane i poticati dijalog, najavljuju iz MSU-a.

U blog se mogu uključiti svi zainteresirani putem elektroničke pošte, blogovske stranice, profila na Facebooku, sms porukom ili poštom, pozivaju iz MSU-a. Medijska fasada će tako postati zrcalo društveno-političkih prilika u nas i u svijetu, barometar javnog mijenja i raspoloženja građana jer će tijekom deset dana prenositi tijek rasprave.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još