NAGRADNJAČA

Bezbroj glazbenih izazova na poljski način

08.11.2011 u 11:32

Bionic
Reading

U petak 11. studenoga u Plavi ciklus Zagrebačke filharmonije stižu sjajni Poljaci i u dvoranu Lisinski donose 'Glazbenu razglednicu iz Poljske'. Nakon koncerta na ruski način, u Plavom ciklusu slijedi večer u poljskom stilu koja će ponuditi bezbroj novih glazbenih izazova kojima se morate odazvati! A tportal.hr poklanja dvije ulaznice jednom čitatelju.

Orkestrom Zagrebačke filharmonije ravnat će maestro Paweł Przytocki, šef dirigent Krakowske filharmonije, a u ulozi solista večeri u Drugom violinskom koncertu poljskoga
majstora Karola Szymanowskog predstavit će se genij violine (Stuttgarter Zeitung) - briljantni poljski virtuoz Piotr Pławner

Koncert će otvoriti 'Simfonija žalobnih pjesama' uglednog poljskog skladatelja Henryka Góreckog. O uspješnosti ovog ostvarenja posvećenog majčinstvu najbolje govori podatak da je snimka djela prodana u više od milijun primjeraka, a ulogu sopranistice u ovoj skladateljevoj uspješnici preuzet će naša istaknuta solistica Valentina Fijačko.

Večer će zaključiti simfonijska poema 'Krzesany' suvremenog poljskog autora Wojciecha Kilara, poznatog kao skladatelja glazbe za filmske uspješnice 'Drakula' Francisa Forda Coppole i 'Pijanist' Romana Polanskog. Poema 'Krzesany' nadahnuta je tradicijskim plesom s područja Tatra uz poljsku granicu sa Slovačkom.

Koncert je organiziran u suradnji s Veleposlanstvom Republike Poljske u Republici Hrvatskoj u povodu Dana nezavisnosti Republike Poljske. Bit će to nezaboravno glazbeno putovanje Poljskom!

Dvije ulaznice osvojila je Iva Janošić

Ulaznice se podižu na štandu PRESS u KD Vatroslava Lisinskog, na dan koncerta od 18 do 19:20h, uz predočenje osobne iskaznice.