POPLAVA LAŽNJAKA

Otkrivene nove krivotvorine slika Fride Kahlo

01.04.2009 u 13:58

Bionic
Reading

Meksički stručnjaci izvijestili su da su identificirali pet slika za koje tvrde da su krivotvorine radova umjetnice Fride Kahlo

Riječ je o slikama koje su se nedavno pojavile u jednoj privatnoj zbirci na zapadu Meksika. Direktor tri meksička muzeja posvećena Fridi Kahlo i njenom suprugu, slikaru Diegu Riveri, smatra da su nove slike falsifikati. S obzirom na velik broj djela za koja se tvrdi da pripadaju poznatoj umjetnici, Phillips je ironično primijetio da 'Frida više stvara otkako je preminula nego dok je bila živa'.

Tim stručnjaka predvođen Josefinom Garciom naveo je da zaključak o krivotvorinama nije definitivan, no veličina, način baratanja kistom i ostale karakteristike djela ne odgovaraju stilu Fride Kahlo, prenosi The Associated Pres. Vlasnik privatne zbirke koji je prijavio pronalazak nije želio komentirati rezultate istraživanja.

Meksička umjetnica, poznata po autoportretima, ostala je zapamćena po turbulentnom ljubavnom životu i strasti koja je nadahnula rad mnogih umjetnika širom svijeta.