PRIJAVITE SE

Vox Feminae poziva na radionice, natječaje i sajam

24.10.2011 u 15:51

Bionic
Reading

Festival Vox Feminae poziva na sudjelovanje u popratnom programu festivala koji uključuje radionice, sajam, kviz i art natječaj, a sve će se održavati od 3.do 8. studenog 2011. u Zagrebu.

Vox Feminae festival ugošćuje putujuću feminističku radionicu Fondacije CURE iz Sarajeva koja će se održati u subotu 5. studenog 2011. u prostorijama Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade Pogon (Mislavova 11) od 16.30 do 20.30 sati. Ova četverosatna besplatna radionica namijenjena je srednjoškolkama, studenticama i svim mladim ženama koje zanimaju ženska ljudska prava, feminizam i angažirana umjetnost. Prijaviti se mogu sve srednjoškolke, studentice i mlade žene u dobi od 15 do 25 godina, do 3. studenog na info@voxfeminae.net s naslovom e-maila „'putujuće radionice'.

U sklopu festivala otvoren je i nagradni art natječaj na temu 'Ženski likovi u filmu'. Pustite mašti na volju glede sadržaja i forme te pošaljite kratku priču, karikaturu, strip, kolaž, vic, fotografiju, video... formati su neograničeni, a Vox Feminae tim odabrati će 15 najoriginalnijih radova koje će predstaviti, a najbolji će biti proglašen završne večeri festivala. Troje najboljih će moći birati svoju nagradu, a jedna od ponuđenih biti će vikend za dvoje u House of Gold u Motovunu. Radove šaljite na info@voxfeminae.net s naznakom 'za art natječaj' do 5. studenog 2011. Prijava treba sadržavati ime autorice/a, naziv rada, tehniku i godina nastanka rada, opis rada u jednoj rečenici, broj mobitela autora/ice i poželjno, ali ne i nužno weblink na stranice koje nude više informacija o autorici/u.

Stand up radionica komičarke Marine Orsag održati će se u subotu, 05.11. od 15 do 19 sati u Comedy Clubu 'Studio Smijeha', u Vlaškoj 92. Radionica će se sastojati od teorijskog i tekstualnog dijela, vježbanja stand up tehnika i glume te ukoliko se osjetite spremnim i nastupa u Studiju Smijeha u utorak 08.11. na zatvaranju Vox Feminae festivala. Partcipacija za radionicu iznosi 50 kuna. Prijave na info@voxfeminae.net s naslovom e-maila 'za stand up'. Broj polaznika/ca ograničen.

Kreativni 'afterwork' sajam / buvljak održati će se u ponedjeljak, 7.11.2011. od 17 do 20 sati također u Studiju Smijeha. Participacija /stol stoji 30 kuna po izlagačici/u. Prijave šaljite do 29. listopada na e-mail sunko@voxfeminae.net s naslovom e-maila 'za buvljak', a trebaju sadržavati 3 fotografije i kratki opis (do 700 znakova) svojih proizvoda, kao i kontakt podatke (e-mail, telefon, web stranice).

Završna večer 5. Vox Feminae festivala odvijati će se u utorak 8. studenog u Studiju Smijeha od 20 sati uz stand up komediju i nagradni Vox Feminae pub-kviz. Kviz će pokrivati kategorije povijest (herstory), umjetnost, aktivizam i pop kultura, a sva pitanja će biti provučena kroz rodnu prizmu.

Prijaviti se mogu grupe od 3 do 5 osoba i rezervirati svoj stol u Studiju smijeha na info@voxfeminae.net s naznakom 'za završnu večer'. Potrebno je poslati broj osoba
naziv tima ili prezime za rezervaciju. Ulaznica je 25 kuna, a polovica iznosa će ići u nagradni fond kviza pa će neki otići punijih džepova nego su došli.

Više informacija o svemu potražite na www.voxfeminae.net