NAJBOLJE OD DIZAJNA

Startasice i traktor na izložbi

02.12.2008 u 00:00

Bionic
Reading

Nakon premijernog predstavljanja u listopadu ove godine na Zagrebačkom velesajmu, 'Izložba hrvatskog dizajna 0708' od 2. prosinca gostuje u novoj galeriji Centra za dizajn Hrvatske gospodarske komore

Na 'Izložbi 0708' mogu se razgledati svi radovi iz kategorija industrijskog i produkt dizajna te modnog i odjevnog dizajna, uključujući i nagrađene radove. To su, među ostalim, projekt Startas Maura Massarotta koji je u listopadu osvojio veliku nagradu kao najbolji rad zbog svoje snažne priče i oživljavanja sportskog branda iz 70-ih. Izloženi su i nagrađena elastična složiva stolica Riva dizajnerske grupe Numen i studija 3LHD, Asortiman drvenog namještaja GRUPE – Basic, didaktička igračka Oblo studenta Marka Pavlovića te mnogi drugi.

Ira Payer, predsjednica Hrvatskog društva dizajnera (HDD-a), izjavila je da je upravo izložba hrvatskog dizajna jedan od najvećih aduta pri aktivnostima povezivanja dizajna i gospodarstvenika. Od 1999. godine otkako se izložba održava ovogodišnje je izdanje najopsežnije, a Payer to objašnjava kako 'proširenjem obuhvata izložbe' tako i 'neosporivom činjenicom da produkciju hrvatskih dizajnera odlikuje sve veća kvaliteta'.