KREATIVCI U MSU-U

Službeno potvrđeno - sutra je Sudnji dan

30.09.2011 u 08:00

Bionic
Reading

Sve je spremno za nezavisni festival kreativnih komunikacija Sudnji dan koji će u subotu, 1. listopada, s početkom u 20 sati u Muzeju suvremene umjetnosti okupiti brojne poznate i nepoznate kreativce

Na ovogodišnji nezavisni festival kreativnih komunikacija Sudnji dan pristiglo je oko 600 radova, a o njihovoj kvaliteti odlučuje Veliki stručni žiri od 180 članova, koji će dodijeliti 12 ordena Sudnjeg sana. Kategorije u kojima se autori natječu su Dizajner godine, Copywriter godine, Fotograf godine, Snimatelj godine, Glumac godine, Redatelj, Web-wizzard, Kompozitor, Animator, Mlada nada, nagrada namijenjena studentima te posve nova kategorija, Ilustrator godine.

Novost na ovogodišnjem Sudnjem danu je Žiri klijenata od 30 članova koji prvi put okuplja predstavnike hrvatskih tvrtki i institucija iz komercijalnog i neprofitnog sektora, a koji će odabrati Suradnika godine u kategorijama dizajnera i copywritera.

S ciljem da podrže i inspiriraju nove generacije kreativaca u kategoriji Mlada nada, ekipa Sudnjeg dana je ove godine udružila snage s Veleposlanstvom Kraljevine Nizozemske, pa najperspektivniju mladu nadu vode na europski dizajnerski hotspot - Dutch Design Week u Nizozemsku, u ulozi specijalnog reportera Sudnjeg dana.

Okupljeni u podzemlju Muzeja suvremene umjetnosti će u subotu, 1. listopada, imati priliku pogledati radove finalista ovogodišnjeg natječaja Sudnjeg dana te prisustvovati otvorenju izložbe Piss of Art u sklopu koje će biti izloženo 12 TOI TOI mobilnih WC-a (koliko je i ordena Sudnjeg dana), pretvorenih u jedinstvena umjetnička djela, koja će se za vrijeme trajanja Sudnjeg dana moći i koristiti.

Nakon proglašenja pobjednika i dodjele ordena Sudnjeg dana uz DJ Reu i DJ-eve iz kolektiva Groodanje početi će nezaboravan parti Sudnjeg dana koji će trajati do svitanja, ako ga uopće netko preživi. Ulaz na Sudnji dan je besplatan za sve zainteresirane.