DAN DONJEG GRADA

Besplatan ulaz u muzeje i koncerti na Cvjetnom

23.09.2011 u 10:31

Bionic
Reading

Donji grad danas, 23. rujna, slavi svoj dan. Tim će povodom pjevači, svirači klasične i jazz glazbe, slikari, fotografi zabavljati građane koji se odluče prošetati prostorom stare gradske jezgre

Manifestacija je to koju organizira Vijeće gradske četvrti Donji grad, a povod joj je i Dan očuvanja europske kulturne baštine.

Svoja vrata između 10 i 21 sat besplatno će otvoriti muzej Mimara, Školski muzej, Etnografski muzej, Arheološki muzej, Muzej za umjetnost i obrt, Moderna galerija, Umjetnički paviljon i Strossmayerova galerija. Ako netko poželi uživati u Botaničkom vrtu, u 12 sati očekuje ga i besplatan stručni vodič.

Ispred Mimare učenici Škole primijenjene umjetnosti vrtićku djecu učit će crtati. Cvjetni trg rezerviran je pak za glazbu. Tamo će nastupat zborovi iz domova za starije i nemoćne. Priliku da poslušaju harfu na otvorenom građani će imati od 17 do 19 sati. Ni Zrinjevac neće ostati prazan. Osim hrvatskog tradicijskog nakita, svoje radove predstavit će medari, fotografi.

Od 18,30 na Zrinjevcu tijekom završne svečanosti prolaznike će uveseljavati mažoretkinje, polaznici plesnih škola, Bruno Crnečki trio, Steve Morgan i Paganini band.